Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:00:31

На Чернігівщині міліція й природоохоронці спільними зусиллями затримують браконьєрів, які полюють на джипах і снігоходах

22.02.2013   10:17

В ході спільної рейдової перевірки мисливських угідь, проведених силами міліції та працівників Державної екологічної інспекції в Чернігівській області вдалося затримати десятьох правопорушників. Нищівники природи не зважають на заборону й продовжують стріляти.

На півночі Чернігівщини, яка вкрита майже суцільними лісами, бійці роти міліції особливого призначення "Беркут" надавали допомогу працівникам Державної екологічної інспекції в Чернігівській області при проведенні ними рейдової перевірки.

Правоохоронці відпрацьовували отриману інформацію щодо можливого порушення вимог використання тваринного та рослинного світу на території Чернігівської області.

На лісовій дорозі на території відтворювальної дільниці (де тварини народжують потомство) одного з мисливських господарств рейдова група затримала 9 жителів Києва, які перебували в лісі біля двох позашляховиків з мисливською зброєю в зачохленому стані без відповідних дозволів на право полювання в заборонений час. Незважаючи на те, що полювання на дичину (в тому числі й на кабана за ліцензією) було закрите ще 27 січня, чоловіки все одно вирушили на полювання.

На питання що ви робите у лісі зі зброєю чоловіки відповіли щось на кшталт «дихаємо свіжим повітрям». Але пройшовши по слідах «любителів прогулянок», перевіряльники помітили приховану під сосновими гілками напіврозібрану тушу дикого кабана. Тут же один з мисливців зізнався, що це справа його рук. Свої дії чоловік мотивував, мовляв, коли він гуляв по лісу, на нього налетів кабан, якого й довелося пристрелити... 

На правопорушника було складено адмінпротокол за частиною 2 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення - (порушення правил використання об'єктів тваринного світу) - тягне за собою накладення великого штрафу з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, та незаконно добутих об'єктів тваринного світу.

У мисливця було вилучено гладкоствольну рушницю "Беретта" 12 калібру. Відносно решти чоловіків було складено адмінпротоколи за частиною 1 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тушу дикого кабана було передано мисливському господарству.

Інший випадок трапився в угіддях українського товариства мисливців та рибалок. До райвідділу внутрішніх справ зателефонували співробітники Державної екологічної інспекції й попросили допомоги. За їх інформацією біля села Великі Осняки невідомий чоловік вийшов на полювання в період заборони, вони явно чули постріли з рушниці.

Міліціонери негайно вирушили на місце події. За селом вони побачили чоловіка, який якраз вантажив у свій позашляховик снігохід «Тайга». Саме на ньому житель Чернігова із гладкоствольної рушниці «ІЖ-27» 16 калібру підстрелив двох лисиць в заборонений для полювання час без відповідного дозволу на їх добування.

Громадянин був доставлений до райвідділу внутрішніх справ, де на нього було складено адміністративний протокол за частиною 2 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. У правопорушника вилучено 2 тушки лисиць, рушницю та снігоход. Попереду - розгляд справи браконьєра в суді.

Як розповів начальник УМВС України  в Чернігівській області генерал майор міліції Олександр Михайлик, для недопущення проявів браконьєрського полювання та інших порушень чинного законодавства з часу відкриття полювання 18 серпня минулого року в Чернігівській області було створено понад тисячу рейдових груп, до яких увійшли працівники міліції та працівники інших зацікавлених служб (Управління лісового та мисливського господарства, Державна екологічна інспекція, УТМР, єгерська служба користувачів мисливських угідь області).

В ході  проведення спільних рейдів було виявлено 197 фактів порушень правил полювання. За даними адміністративними матеріалами прийнято 171 рішенння про накладення штрафів, з порушників стягнено штрафів майже на 50 тисяч гривень. Під час здійснення контролю за обігом мисливської вогнепальної зброї спільно із зацікавленими природоохоронними органами було виявлено 158 фактів порушень громадянами правил носіння, перевезення та зберігання зброї. За дані порушення у громадян вилучено 165 одиниць вогнепальної зброї - 146 зареєстрованої та 19 незареєстрованої в ОВС. Спільні заходи міліції та природоохоронців, направлені на боротьбі із браконьєрством, триватимуть і надалі.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини