Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:02:46

За продаж алкоголю та цигарок неповнолітнім податковою службою Чернігівщини анульовано 54 ліцензії

15.02.2013   12:12Агенцiя

В області посилено контроль за недопущенням продажу суб'єктами господарювання алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 річного віку.

Як повідомили у Регіональному управлінні Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України у Чернігівській області, протягом 2012 року було анульовано 54 ліцензії за продаж неповнолітнім особам алкогольних напоїв та тютюнових виробів, що  в 2,5 рази більше, ніж у 2011 році. Порушники оштрафовані на 142,8 тис. грн.

Фахівці податкової служби області спільно з працівниками  відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Чернігівській області провели 22 перевірки оптово-роздрібних торговельних мереж, які продають алкогольні напої та тютюнові вироби. Під час рейдів виявлено 23 факти продажу неповнолітнім особам алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Анулювано 17 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном.

Крім того, за матеріалами перевірок, які надійшли до регіонального управління від  УМВС України у Чернігівській області, анульовано 37 ліцензій.

ДПС у Чернігівській області попереджає, що за порушення ст. 15-3 Закону України № 481-95-ВР від 19.12.1995 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» зі змінами та доповненнями,  а саме - при продажу  алкогольних напоїв особі, яка не досягла 18 років, передбачена відповідальність – анулювання ліцензії та штраф у розмірі 6800 гривень.


Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.