Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:52:32

У Городні міліція розкрила вбивство, замасковане під пожежу

15.02.2013   10:01

Повідомлення про те, що на околиці райцентру Городня палає житловий будинок, надійшло глибокої ночі до чергової частини місцевого райвідділу внутрішніх справ від диспетчера пожежно-рятувальної частини.

На місці події правоохоронці виявили два обгорілі трупи - 45-річного чоловіка, який винаймав це житло, та його 28-річної співмешканки. Вже тоді у досвідчених оперативників сформувалася підозра, що пожежа виникла не внаслідок трагічної випадковості, а була результатом ретельно спланованої акції.

- Першими пожежу помітили сусіди погорільців. Вони і викликали рятувальників, - розповідає начальник Городнянського РВ УМВС майор міліції Євген Колпаченко. - Члени слідчо-оперативної групи, прибулої на місце події, опитали цих людей і від них дізналися, що в момент займання на двері будинку ззовні було накинуто навісний замок. Стало зрозуміло, що господарі провели вечір напередодні своєї загибелі не самі. Мав бути хтось третій. Отже, ми мали справу зі злочином, замаскованим під нещасний випадок.

Вивчення способу життя потерпілих переконало працівників міліції, що підозрюваного слід шукати, найпевніше, серед таких самих любителів оковитої. Адже і чоловік, і його співмешканка здавна вели антигромадський спосіб життя, перебивалися випадковими заробітками, пиячили без міри. Щоправда, при цьому сусіди поза камерою стверджують, що неминучі в такій родині конфлікти не виходили за її межі, тож нікого й не дратували. Тому до правоохоронних органів на поведінку цієї пари ніхто не скаржився. Проте це не означало, що сусіди нічого не бачать і не чують. Їхня спостережливість стала у нагоді оперативникам і дільничним.

- Співробітники сектору карного розшуку разом з дільничними інспекторами міліції під час спілкування із сусідами загиблих дізналися, що у пиятиках нерідко брав участь один і той самий чоловік, майже ровесник покійної жінки, - продовжує керівник районної міліції. - Ми з'ясували особу цієї людини та місце її мешкання. Тим часом було проведено розтин трупів загиблих. Його результати повністю підтвердили наше первинне припущення, що в тій оселі сталося холоднокровне вбивство. За висновком судово-медичного експерта, смерть жінки настала внаслідок жорстокого побиття. А от чоловікові також було завдано значних тілесних ушкоджень, проте безпосередньою причиною смерті стало отруєння продуктами горіння. Тобто, його було спалено живцем.

Отже, на той момент, коли судово-медичний експерт підтвердив факт насильницької смерті чоловіка та його співмешканки, правоохоронці вже знали, кого шукають. Невдовзі підозрюваного було затримано. Він не став чинити опору при затриманні, та й провину свою визнав практично відразу.

З розповіді підозрюваного випливало, що спільна пиятика поновила задавнений конфлікт, який має класичну назву «любовний трикутник». 30-річний молодик хотів, аби жінка покинула співмешканця і перейшла жити до нього. Таке відбувалося вже кілька разів, проте за деякий час вона завжди поверталася додому. Тепер тема знову спливла, і це розлютило голову родини. Підозрюваний стверджує, що той почав бити співмешканку і незчувся, як забив насмерть.

Тоді, мовляв, у затриманого і виникло бажання помститися за кохану (молодик переконує, що справді кохав покійну) і покарати негідника. Він накинувся на господаря, бив його спочатку руками, а потім - підібраною тут же, посеред мотлоху, дерев'яною палицею. Зупинився, коли жертва вже припинила подавати ознаки життя.

Вважаючи, ніби вбив свого супротивника, зловмисник вирішив замаскувати сліди злочину і влаштував пожежу.

Наразі проти підозрюваного здійснюється кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України - «навмисне вбивство». Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічно.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини