Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:38:32

"Чернігів" готується до бойової служби в Чорному морі

14.02.2013   11:20

Екіпаж морського тральщика "Чернігів" розпочав серію тренувальних виходів з бази. Цього разу він вийшов у Чорне море разом з особовим складом протичовнового корвету "Хмельницький".

"Чернігів" готується бойової служби в Чорному морі

Обидва кораблі під час виходу здійснили артилерійські стрільби. Зокрема, морський тральщик "Чернігів" у взаємодії з морською авіацією виконав бойові вправи по повітряній і морській цілях. Крім того, при стоянці корабля на якорі комендори виконали бойову вправу з підриву плаваючої міни та провели заходи проти підводно-диверсійної роботи - виставили чатового-водолаза, обладнали пост гранатометання, а по периметру корабля пустили курсувати шлюпку. "Хмельницький" здійснював стрільби в рамках прийому артилерійських установок від промисловості.

За інформацією начальника Центру морських операцій ВМС ЗС України капітана 1 рангу Андрія Тарасова, задачі "Хмельницького" і "Чернігова" під час плавання суттєво відрізнялися.

- Якщо морський тральщик знаходиться в інтенсивному періоді підготовки, і планово готується до здачі другого курсового завдання (виконання кораблем своїх завдань за призначенням), то на протичовновому корветі на даному етапі триває базовий період підготовки. Після здійсненого планового ремонту озброєння і військової техніки на "Хмельницькому" завершується відновлення бойової готовності озброєння і технічної готовності електромеханічної частини корабля. Під час виходу в море, на протичовновому корветі, спільно з представниками промисловості проводилися ходові випробовування головних двигунів на різних режимах, - повідомив капітан 1 рангу Андрій Тарасов.

Найближчим часом на екіпажі кораблів "Чернігів" і "Хмельницький" очікують нові виходи в відкрите море, зокрема, "Чернігів", у березні місяці, приступить до довгострокового несення бойової служби в західній частині Чорноморської акваторії.
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини