Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:25:36

З початку року у Козелецькому районі загинуло 5 осіб

13.02.2013   13:38Агенцiя

Нехтування або невиконання елементарних правил пожежної безпеки, недбалість чи необережність громадян завжди обертаються пожежами, які призводять до знищення будівель, великих матеріальних втрат та загибелі людей.

 З початку поточного року в області виникло 129 пожеж, на яких загинуло 28 осіб ще 3 людини травмувалися. Так, за цей період лише в Козелецькому районі виникло 9 пожеж на яких загинуло вже 5 осіб.

12 лютого о 15:14 до служби цивільного захисту надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у селі Олексіївщина Козелецького району. Загоряння приватного житлового будинку призвело до безповоротних наслідків. Під час ліквідації пожежі в одній з кімнат оселі рятувальники виявили обгоріле тіло 85-річного господаря. Ймовірною причиною пожежі послужив підпал. Проводиться розслідування.

На минулому тижні 4 лютого сталася пожежа житлового будинку в с. Надинівка по вул. Набережній. Коли до місця події прибув за 45 км з Козельця державний пожежно-рятувальний підрозділ, старе дерев’яне помешкання було повністю охоплено вогнем. Гасіння пожежі, що тривало маже 5 годин, ускладнювала відсутність в даному населеному пункті пристосованих джерел для поновлення використаного пожежною технікою запасу води на пожежогасіння. У зв’язку з цим, рятувальникам довелося кілька разів їздити заправлятися водою в сусіднє село. Під час ліквідації пожежі в будинку знайдено обгорілі тіла 72-річної господарки та її 62-річного знайомого. Причиною лиха стали тріщини в димарі печі. Попереднім розслідуванням встановлено, що за життя літня жінка зловживала алкоголем і в її оселі часто збиралися односельці для пиятики. Звісно, що за таких обставин у пенсіонерки не було ні часу, ні коштів для вчасного проведення ремонту опалювального приладу.

Останній трагічний  випадок у Козелецькому районі стався 14-го січня у с. Лутава. 34-річний чоловік загинув під час куріння в будинку. Цього ж дня трапилась трагедія в с. Омелянів Козелецького району в приватному житловому будинку по вул. Артема. На місці пожежі виявлено тіло 76 річної господарки будинку. За висновками фахівців Держтехногенбезпеки причиною пожежі послужила несправна піч. Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю та перекриття по всій площі, пошкоджено стіни та домашні речі.

У зв’язку з цим, Управління Держтехногенбезпеки у Чернігівській області звертається до мешканців  області з проханням дотримуватись вимог пожежної безпеки! Не зловживайте алкоголем, проявляйте обережність у поводженні з вогнем та при курінні. Періодично перевіряйте стан приладів опалення, щоб вчасно виявляти тріщини. Ні в якому разі не перегрівайте печі, не залишайте вогонь без нагляду та не перекривайте повністю засувки димарів. Будьте уважними, адже від цього залежить безпека Вашого життя!

Управління Держтехногенбезпеки
у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини