Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:22:24

Жоден водій, який залишив місце ДТП, не уникне відповідальності

13.02.2013   08:07

Міліція постійно наголошує: жоден водій, який залишив місце ДТП, не надавши при цьому допомоги потерпілому, обов’язково не уникне відповідальності. Про те, що це не пусті слова, свідчить останній випадок, який днями трапився в Чернігові.

В чергову частину Чернігівського міського відділу внутрішніх справ надійшла інформація, що на вулиці Борисенка невстановлений водій, керуючи автомобілем “Фольксваген” білого кольору, скоїв наїзд на жінку, яка поверталася зі зміни додому та йшла узбіччям дороги в попутному з автомобілем напрямку. Після скоєння ДТП водій з місце пригоди зник. В результаті наїзду та подальшого падіння жінка отримала тілесні ушкодження та знаходиться на лікуванні.

Під час огляду місця пригоди працівники ДАІ виявили фрагменти правого переднього повороту, за яким вдалося ідентифікувати транспортний засіб. Завдяки наполегливості правоохоронців вже наступного дня в ході проведення розшукових заходів наряд ДАІ по вулиці Старобілоуській зупинив та затримав білий “Фольксваген-транспортер” з ушкодженнями, характерними для ДТП. На момент затримання водій (згідно медичного обстеження) знаходився в стані алкогольного сп’яніння. Чоловік зізнався у скоєному й надав правдиві свідчення, відкрито кримінальне провадження.

Державтоінспекція Чернігова нагадує, що водій, який залишив місце ДТП з постраждалими, обов’язково відповідатиме перед законом, а закон по відношенню до таких громадян дуже суровий, він передбачає обмеження волі на строк від 7 до 12 років. І навіть якщо буде з’ясовано, що винуватець автопригоди не водій, а сам пішохід, все одно водій буде відповідати за залишення місця пригоди, завідомо залишивши постраждалого без допомоги в небезпечному для життя стані. Згідно статті 135 Кримінального кодексу України такий злочин тягне за собою обмеження волі строком від трьох до восьми років.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини