Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:24:21

Чернігівському військовому госпіталю – 80 років

04.02.2013   08:13

У Чернігівському гарнізоні відбулися урочистості із нагоди 80-річчя від дня створення 407-го військового госпіталю. Він входить до структури Військово-медичного клінічного центру Північного регіону.

Колектив військових медиків вітали представники органів місцевої влади, Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України, командування Чернігівського гарнізону, представники силових структур і відомств області, командири військових частин обласного центру та ветерани 1-ї Гвардійської армії.

– Майже 70 відсотків лікарів військового госпіталю мають досвід роботи в польових та бойових умовах. Щороку наші представники беруть участь у миротворчих місіях. Знання та навички, набуті медиками за таких умов, – безцінні. Мої підлеглі основну частину свого часу проводять з хворими. І навіть у своє 80-річчя ми також будемо з пацієнтами. Таке вже у нас покликання, – наголосив начальник Чернігівського військового госпіталю, кандидат медичних наук, полковник медичної служби Олександр Слєсаренко.

На святковому зібранні група офіцерів, працівників та ветеранів військового госпіталю отримали медалі грамоти та подяки. А начальник медичної установи полковник медичної служби Олександр Слєсаренко на згадку про свято вручив гостям пам’ятні медалі “80-років Чернігівському військовому госпіталю”.
Святковий захід завершився концертом, під час якого виступили творчі колективи, артисти та солісти Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України.

Довідка. 1 лютого 1933 року відповідно до розпорядження штабу Київського військового округу почалося формування 100-ліжкового військового госпіталю, який складався з 3-х лікувальних відділень: хірургічного, терапевтичного, шкіряно-венерологічного та 4-х кабінетів: зубного, рентгенологічного, фізіотерапевтичного, лабораторного.

22 червня 1941 року госпіталь увійшов до складу Південно-Західного фронту. За перші місяці бойових дій в Україні до госпіталю надійшло понад 2 тисячі поранених. Після запеклих боїв при обороні Києва госпіталь був евакуйований до міста Пролетарська, а з листопада 1941 року – до Тюмені. Під час перебування у Тюмені з листопада 1941 року до жовтня 1943 року у госпіталі лікувалося понад 80 тисяч поранених та хворих.
У грудні 1943 року госпіталь передислоковали до Чернігова.

За період з грудня 1943 по травень 1945 років у ньому пройшло лікування 7 тисяч поранених з 1-го Українського та Білоруських фронтів.

За час Великої Вітчизняної війни через руки лікарів, медсестер госпіталю пройшло понад 100 тисяч поранених солдатів та офіцерів.

У повоєнний час у 1946 році наш госпіталь переформували у Чернігівський військовий госпіталь Київського військового округу на 200 ліжок. У 60-70-ті роки проходило вдосконалення організаційно-штатної структури. Згодом ліжковий обсяг зріс з 300 до 400.

З утвердженням незалежної України починається новітня історія госпіталю. За ці роки відбулися значні події в житті частини. З прийняттям Державної програми будівництва та розвитку Збройних Сил України госпіталь було переформовано у 407-й Центральний військовий госпіталь Північного оперативного командування загальним обсягом 400 ліжок з філією в смт. Гончарівському на 100 ліжок.

Сьогодні госпіталь є багатопрофільним лікувальним закладом, обладнаним сучасною діагностичною апаратурою, яка дозволяє всебічно проводити обстеження хворих. Широко використовується в діагностичному плані комп’ютерна томографія, ультразвукова діагностика, рентгенодіагностика, фіброгастроскопія, бронхоскопія, колоноскопія, лабораторна та функціональна діагностика.

Очолює госпіталь кандидат медичних наук, полковник медичної служби Слєсаренко Олександр Петрович, учасник бойових дій у Афганістані, нагороджений двома орденами “Червоної зірки” та орденом “За службу Батьківщині” ІІІ ступеня.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини