Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:20:23

Економічні злочини стали темою прес-конференції, яка відбулась в управлінні внутрішніх справ

02.02.2013   11:56

В приміщенні сектору зв'язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області відбулася прес-конференція, яку провів для місцевих журналістів тимчасово виконуючий обов'язки начальника управління по боротьбі з економічною злочинністю УМВС Дмитро Ценов.

Керівник підрозділу розповів представникам ЗМІ про останні розкриті злочини, зокрема викриття хабарників, дав оцінку роботі підрозділів БЕЗ області за 2012 рік, відзначив позитивні тенденції в розкритті злочинів.

Свій виступ Дмитро Миколайович розпочав з озвучення основних вимог МВС України в 2012 році - проведення ряду організаційних та практичних заходів по декриміналізації економіки регіону. Потім перейшов до статистики. Дмитро Ценоз зокрема сказав: «За минулий рік Управлінням виявлено 791 злочин, з яких 231 відноситься до категорії тяжких та особливо тяжких. З числа виявлених злочинів - 126 - розкрадання. Закінчено провадження та направлено до суду 772 злочини. Забезпечено відшкодування матеріальних збитків на суму близько 640 тисяч гривень.

У бюджетній сфері виявлено 202 злочини, з них 15 зі збитком понад 100 тисяч гривень, в т.ч. 2 - понад 1 мільйон гривень.

Виявлено злочинів, пов'язаних з освоєнням коштів держбюджету - 134, місцевого - 60. Злочинів з субвенціями всіх рівнів - 19, державних цільових програм - 110, держзакупівель - 44, ПДВ - 8, інших злочинів - 80.

Виявлено 84 злочини, пов'язані з виділенням і використанням коштів загальнодержавних та обласних програм, що діють в агропромисловому комплексі області, сфері освіти, охорони здоров'я, будівництва, ЖКГ та соцзахисту населення». 

Доповідач також зазначив, що на постійній основі проводиться робота по супроводу бюджетних коштів, виділених на потреби житлово-комунального господарства в тому числі субвенцій, субсидій, а також за різними цільовими програмами. В результаті проведених заходів в цій сфері в 2012 році виявлено 44 злочини. Особлива увага приділяється виявленню фактів зловживань з боку посадових осіб-розпорядників бюджетних коштів.

Управлінням постійно проводиться аналіз процесів фінансування державних та регіональних програм у розрізі запланованих і розподілених асигнувань, а також діяльності їх розпорядників, з метою встановлення шляхів виведення бюджетних коштів у тіньовий обіг через підприємства з ознаками фіктивності. Для відстеження та моніторингу виділених бюджетних коштів, а також запобігання фактів їх розкрадання, до складу конкурсних комітетів включені співробітники ДСБЕЗ.

В результаті вжитих заходів виявлено 81 злочин у відношенні розпорядників бюджетних коштів, з них: 44 злочини стосовно розпорядників районного та міського бюджетів (керівники установ освіти, охорони здоров'я та сільських рад), 33 державного бюджету (бюджетні установи, організації) і 4 обласного бюджету (керівники комунальних підприємств).

Виявлено 112 злочинів у сфері службової діяльності, з них 56 злочинів скоєних службовими особами органів влади та управління, 33 злочини скоєні службовими особами контролюючих органів, в т.ч. 8 фактів хабарництва. Загальна сума отриманих хабарів склала 43 тисячі гривень. За матеріалами УДСБЕЗ працівниками УБОЗ складено 9 адміністративних протоколів про корупцію.

Наприкінці зустрічі журналісти мали змогу задати Дмитру Миколайовичу ряд запитань, на які отримали змістовні відповіді.
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини