Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:04:11

Київські “швидкі” з ніжинським обладнанням

25.01.2013   09:08Агенцiя

Автомобілів швидкої допомоги в області недостатньо, особливо з огляду на впровадження Закону “Про екстрену медичну допомогу”. До послуг чернігівських лікарів – 118 машин, причому третина від цієї кількості вже відпрацювала свій ресурс. Тепер для оновлення парку “швидких” доводиться сподіватися на державу.

Чернігівщина свого часу не увійшла до списку регіонів, де були втілені пілотні проекти з реформування системи екстреної медичної допомоги. Але натомість підприємства області беруть участь в оснащенні автомобілів швидкої допомоги, зокрема, для столиці і найбільш густонаселених областей.

Закон “Про екстрену медичну допомогу” фахівці готували до впровадження близько півроку. Однією з головних частин підготовки було проведення пілотного проекту реорганізації швидкої допомоги в чотирьох регіонах України. Як відомо, особливі вимоги стосуються виїздів до пацієнтів, що потерпають від серцево-судинних хвороб. В оснащенні спеціалізованих машин для таких потреб взяло участь ніжинське підприємство “Метекол”. Отже, нові “швидкі допомоги” в Києві, Дніпропетровській та Донецькій областях за рахунок проекту були оснащені саме ніжинськими дефібриляторами. Це апарати для відновлення ритму серцебиття.

Оскільки закон вимагає скорочення часу прибуття швидкої на виклик і реального надання першої допомоги, то зрозуміло, що справа переоснащення спеціальних автомобілів тільки розпочата. Тому наші виробники сподіваються, що їх розробки й потужності будуть залучені і в подальшому.

Проект з розробки дефібриляторів підприємству вдалося реалізувати за допомогою кредитних ресурсів, передбачених Програмою розвитку малого бізнесу. Порівняно невеликий кредит – 360 тис.грн. – дав змогу заробити на реалізації апаратів понад 8 млн. На нову Програму розвитку малого й середнього бізнесу на два найближчих роки в області передбачено виділити 4,5 млн. грн. Сподіваємося, що й “Метекол” одержить певну підтримку, адже фахівці підприємства якраз спеціалізуються на інноваціях.


http://chodtrk.com.ua/?p=7724

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.