Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:57:15

Міліція затримала подружжя з Київщини, які їздили на крадіжки до сусідньої Чернігівщини

10.01.2013   08:03

Працівники Куликівського районного відділу внутрішніх справ затримали зловмисника, який скоював крадіжки фідерних кабелів з базових станцій мобільного зв’язку. Усього чолов’яга викрав близько 700 метрів кабелю, завдавши збитків більше ніж на 100 тисяч гривень.

Перші крадіжки фідерних кабелів персонал мобільного оператору почав фіксувати ще у вересні минулого року. Набігам піддалися села Вересоч і Бакланова Муравійка Куликівського району, де було скоєно 4 крадіжки кабелю.

Зважаючи на спосіб скоєння крадіжок, міліціонери відзначили професійний почерк лиходія. Оперативники перевірили всіх, хто мав відповідну технічну освіту, але серед них не виявили осіб, схильних до правопорушень. Експерт-криміналіст зафіксував на місцях скоєння злочину сліди одного й того ж автомобіля – “Славути”. Перевірка власників даного виду транспорту теж не дала результатів, з чого досвідчені оперативники зробили висновок, що в район навідується чужак.

Почалися пошуки свідків, які б могли допомогти ідентифікувати автівку злодія. Скоро фортуна посміхнулася міліціонерам, вони вийшли в Вересочі на компанію молодих людей, які запам’ятали декілька цифр незнайомої “Славути”, що акуратно кралася дорогою.

База даних автотранспорту допомогла вийти на 50-річного жителя Бориспільського району Київської області, який разом із своєю дружиною скоював крадіжки кабелю. Односельці підтвердили, що подружжя веде замкнутий спосіб життя, намагаються нікого на подвір’я не пускати, а вночі часто кудись виїжджають автомобілем.

Свого часу чоловік працював у фірмі, яка спеціалізувалася на встановленні веж мобільного зв’язку, тож лиходій був знайомий не тільки з усіма технічними моментами монтажу обладнання, а й з системою безпеки.

Під час санкціонованого обшуку в помешканні пари були виявлені інструменти скоєння злочину, залишки кабелю. Господар показав піч, в якій обпалював ізоляцію кабелю. За кілограм міді чолов’яга отримував у скупників брухту 50 гривень.

Господарю помешкання було оголошено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб) – карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Допитаний підозрюваний винним себе визнав повністю, суд обрав для нього міру запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Також його дружині було оголошено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Жінка винною себе визнала повністю, відносно неї обрано міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання. Постановою Куликівського районного суду було накладено арешт на автомобіль зловмисників. Триває досудове слідство по справі, фігуранти перевіряються на причетність до аналогічних злочинів на Чернігівщині.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.