Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:11:08

За 2012 зтримано 444 порушників державного кордону, з яких 13 незаконні мігранти

09.01.2013   08:16Агенцiя

Минулий рік для Чернігівського прикордонного загону став напруженим та динамічним. З початку року тривали заходи по підготовці до відзначення в лютому 70-ти річчя з дня створення загону, які пройшли на високому рівні не тільки в самому загоні, а й місті.

“Нові Яриловичі”

“Нові Яриловичі”

З початком весни розпочалася підготовка до забезпечення проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу. Проведення чемпіонату показало високу підготовленість персоналу загону та його здатність вирішувати на найвищому рівні завдання з пропуску громадян.

Одночасно з проведенням чемпіонату прикордонним загоном виконано заходи по забезпеченню надійної охорони державного кордону та пропуску громадян під час проведення щорічного Міжнародного молодіжного фестивалю “Дружба – 2012”, що проходив біля монумента Дружби на стику кордонів України, Білорусі і Росії, неподалік села Сеньківка Городнянського району.

Літній період для прикордонників завжди є дуже напруженим. Відпочинок на курортах України користується все більшим попитом серед громадян країн, що входили до складу колишнього СРСР, а це призводить до значного збільшення пасажиропотоку через державний кордон на ділянці загону. Завчасно розпочата та якісно здійснена підготовка забезпечили ритмічну роботу пунктів пропуску з пропуску громадян та транспортних засобів, що дозволило не допускати виникнення черг.

Копітка та наполеглива робота загону та Чернігівської обласної державної адміністрації дозволила визначити місця для облаштування пунктів базування маломірних плавзасобів на річках Десна, Судость, Снов, Цата та Дніпро у Новгород-Сіверському, Щорському, Ріпкинському та Чернігівському районах. Самі роботи розпочнуться вже цього року, після завершення паводку.

Протягом всього року продовжувалось вдосконалення матеріально-технічної бази підрозділів охорони кордону. До загону надійшла нова автотехніка, квадроцикли, снігоходи та переносні тепловізійні комплекси. Комплексне застосування всієї цієї техніки неабияк посилило мобільність дій підрозділів загону.

І нарешті вже наприкінці року, в ході проведення демаркації, в урочистій обстановці на ділянці Чернігівського прикордонного загону встановлено перший прикордонний знак на українсько-російській ділянці державного кордону.

Загалом за минулий рік через державний кордон України у встановленому порядку пропущено рекордні, за період з 1993 року, 5,69 млн. громадян і 1,23 млн. транспортних засобів, затримано 444 порушників державного кордону, з яких 13 незаконні мігранти.

До адміністративної відповідальності притягнуто 3194 особи, на яких накладено штрафів на суму 815 тисяч гривень, які поповнили місцевий бюджет.

Через державний кордон не пропущено 1408 осіб, з яких 628 – потенційні незаконні мігранти.

Спільно зі співробітниками Чернігівської митниці в пунктах пропуску виявлено 298 порушень законодавства та вилучено товарів, в тому числі 67 автомобілів, на загальну суму 6 млн. 220 тис. гривень.

Крім того з незаконного обігу вилучено 123 одиниці різноманітної зброї та 3825 набоїв, 0,6 кг вибухових і майже 4 кілограми наркотичних речовин.


Помічник начальника прикордонного загону – начальник прес-служби підполковник О.В.Дудко
 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини