У Корюківці побував Євген Клопотенко. Вчився готувати місцеві страви
Відомий український шеф-кухар, ресторатор і блогер відвідав Чернігівщину, щоб запозичити кулінарні страви, характерні для нашого регіону. У Корюківці вчився готувати тушковані гурки та сироводну.
☝️Гурки (не огірки!) - страва з м'яса, цибулі, моркви і кислих огірків, яка тушкується зі смальцем і спеціями (бажано в печі) годин п'ять.
☝️Сироводну теж готують у печі - зі свіжого молока, кисляку та пшона (або рису). Без солі і цукру! Їдять холодною - вчора, сьогодні й завтра. Особливо смакує у спеку.
Корюківка вразила кулінарного експерта, який навіть не здогадувався, що "кислі огірки тушкують", а "кисляк запікають"🤯
До речі: обом стравам багато років, але гурки досі готують у Корюківці і навколишніх селах, а сироводну - у Прибині, Шишківці, Рудні, Перелюбі тощо.
Корюківська районна військова адміністрація Чернігівської області
Останні новини Чернігівщини
Загальноміська нарада: обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів та потреб громади 17:56
14 січня заступник Чернігівського міського голови Віктор Геращенко провів робочу нараду з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради. Під час зустрічі обговорили низку питань, спрямованих на забезпечення комфортних умов для мешканців Чернігова.
На Чернігівщині поліцейські викрили схему розкрадання бюджетних коштів на ремонті доріг 17:35
Слідчі Чернігівського райуправління поліції під процесуальним керівництвом Козелецької окружної прокуратури оголосили підозру підприємцю-підряднику, який привласнив майже 2 мільйони гривень з бюджету під час капітального ремонту дороги в Іванівській громаді Чернігівського району.
Потреби медиків та можливі шляхи підтримки: Чернігівську ЦРЛ відвідали канадські ротарійці 16:55
Нагальні потреби Чернігівської центральної районної лікарні перший заступник голови ОДА Костянтин Мегем обговорив з представниками Rotary Club of Calgary North (Канада), зокрема президентом організації Гері Дарійчуком.
Торік 413 мешканців Чернігівщини отримали ваучер на навчання від служби зайнятості 16:41
Таким чином вони безкоштовно опанували нову професію або підвищили кваліфікацію.
Каша “Бабка” і “Сироводна”: гастроспадщину Чернігівщини популяризує кулінарний експерт 16:11
Відомий український шеф-кухар, ресторатор і блогер Євген Клопотенко відвідав Чернігівщину, щоб зібрати рецепти кулінарних страв, характерних для регіону.