Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:40:31

Новий рік Чернігівщина відсвяткувала спокійно

03.01.2013   09:33

Традиційно правоохоронці Чернігівщини зустріли Новий Рік в режимі посиленого варіанту несення служби. Це й відіграло значну роль в тому, що Новорічна ніч як в обласному центрі, так і взагалі по області минула спокійно.

Спільні та грамотно скоординовані дії правоохоронців Чернігівщини забезпечили святкування громадянами Нового Року без значних порушень громадського порядку.

Упродовж останньої передноворічної доби органами внутрішніх справ області було розкрито 2 злочини, з яких: 1 крадіжка індивідуального майна та 1 факт порушення дорожнього руху.

Вкотре підтвердила свою ефективність міліцейська група швидкого реагування, цього разу з Козелецького райвідділу УМВС. До чергової частини цього підрозділу за телефонною лінією «102» звернувся житель селища Десна і повідомив, що невідомі особи з сараю дачного господарства в селі Виповзів викрали металеві вироби.

Правоохоронці на місці події встановили, що зловмисник зламав забиті цвяхами двері й проник всередину сараю на території дачного господарства. Злодій спокусився на будматеріали - арматуру, кутники й труби загальною вагою близько 300 кг.

Сусіди розповіли міліціонерам, що бачили, як поблизу будиночку не так давно крутився добре знайомий їм чоловік (раніше судимий за крадіжки). Небайдужість громадян допомогла вийти на зловмисника, адже після перевірки інформації вона підтвердилася. Злодієм виявився 17-річний житель селища Десна, який викрадене планував здати в металобрухт, а на «легкі» гроші гарно відпочити.

Хоча й не надто багатим виявився день 31 грудня на кримінальні події, та все ж зовсім уникнути трагедій не вдалося. На автодорогах області сталося 2 ДТП, внаслідок яких 2 особи були травмовані, одне порушення правил дорожнього руху призвело до смерті потерпілого.

31 грудня в Семенівський РВ УМВС зателефонував житель Семенівки й повідомив, що на проїжджій частині він виявив тіло місцевого жителя, якого, ймовірно, збив автомобіль.

На місці події слідчо-оперативна група знайшла матеріальне підтвердження, що потерпілий став жертвою ДТП - експерт ідентифікував пластикові уламки як частини мікроавтобусу марки «Фольксваген-транспортер». Працівники ДАІ швидко знайшли автівку зі слідами ДТП. Під час огляду транспортного засобу було виявлено пошкодження пластмасового антигравійного захисту заднього мосту, частина якого була виявлена на місці ДТП.

51-річний житель райцентру пояснив правоохоронцям, що вночі 31 грудня він на власному автомобілі «Фольксваген-транспортер» їхав по  Семенівці. З його слів, проїхавши перехрестя, по центру проїжджої частини він помітив, як йому здалося, купу сміття. Оцінивши дорожню обстановку й не збавляючи швидкості, чоловік вирішив пропустити перешкоду між коліс автомобіля. Як стверджує власник транспорту, він не почув ніякого удару й продовжив рух далі.

Наразі автомобіль затримано та доставлено до Семенівського  РВ УМВС, за даним фактом проводиться перевірка, яка має встановити всі обставини події.

Також на території області виникло 3 пожежі, причиною виникнення яких стало порушення правил облаштування та експлуатації нагрівальних печей та димарів.

В переддень Нового року в чергову частину Козелецького райвідділу внутрішніх справ надійшла інформація про пожежу в селі Пилятин. Там горів дачний будинок, що належить жительці Києва. В цегляній споруді з пічним опаленням вогнем було знищено покрівлю та перекриття на площі 5 м. кв. Обійшлося без жертв, а от власнику нерухомості доведеться дещо витратитися на ремонт покрівлі. Причиною виникнення пожежі стало порушення правил облаштування та експлуатації нагрівальних печей та димарів.

31 грудня в області за порушення громадського порядку було складено 50  адмінпротоколів, з них: 2 - за дрібне хуліганство, 24 - за розпиття алкогольних  напоїв  в громадських місцях.

Співробітниками ДАІ області за управління автотранспортом у стані алкогольного сп'яніння затримано 14 водіїв, складено 107  адмінпротоколів  за порушення правил безпеки дорожнього руху.

Посилене несення служби працівниками міліції Чернігівщини триватиме й надалі, аж до завершення Новорічних та Різдвяних свят.

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини