Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 18 жовтня, 06:24:05

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання

17.10.2024   11:11Агенцiя

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.

До Чернігівського райуправління поліції звернувся 21-річний мешканець міста із заявою про вчинене щодо нього шахрайство. Потерпілий пояснив, що на популярному сайті в Інтернеті побачив оголошення про продаж ноутбука за привабливою ціною.

«Продавець» запевнив парубка, що відправить ноутбук, але потрібно зробити передоплату у розмірі 1 тисяча гривень. Потерпілий погодився та відправив на банківську картку невідомого обумовлену суму. Згодом продавець попросив перерахувати ще 3 тисячі гривень, мотивуючи це тим, що він хвилюється за свій товар. Потерпілий знову слухняно зробив переказ.

Отримавши обидва платежі, незнайомець запропонував заявнику надіслати також решту вартості ноутбука, зробивши, таким чином, повну передоплату. За це він пообіцяв покупцю знижку в розмірі 1 тисяча гривень. Потерпілий, не вагаючись, виконав умови «продавця» та загалом перерахував незнайомцю 16500 гривень.

Після чого зв'язок з «продавцем» обірвався, замовлений ноутбук потерпілий не отримав.

Зрозумівши, що його ошукали, чернігівець звернувся по допомогу до поліції.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція Чернігівської області закликає громадян: щоб не потрапити на гачок шахраїв, розраховуйтеся за товар лише тоді, як отримаєте і особисто оглянете його. Особливу недовіру має викликати надміру привабливий зміст оголошень.

Розкажіть про цю схему шахрайства своїм родичам і близьким.

Останні новини Чернігівщини

Модульна клініка первинної медичної допомоги днями запрацює у Кіптівській громаді 17:02

Її дещо раніше встановили у селі Чемер у рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Нові гранти для молоді

Нові гранти для молоді 16:58

Ще більше можливостей для бізнесу з оновленою грантовою програмою Власна справа /грант/, яку адмініструє Державна служба зайнятості!

Очільниця

Очільниця "Слуги народу" Олена Шуляк: Важливо, щоб ветерани мали місце в політиці – на національному, регіональному та місцевому рівнях 14:18

На перших післявоєнних виборах ветерани повинні мати можливість балотуватися і в парламент, і на місцевих виборах – Олена Шуляк

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 17 чернігівців, за знищене – троє містян 12:00

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 16 жовтня затвердив чергові рішення комісій із розгляду питань щодо надання компенсацій за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.

 З 19 до 25 жовтня перекриють рух автотранспорту вулицею Народного руху біля будинку 15А

З 19 до 25 жовтня перекриють рух автотранспорту вулицею Народного руху біля будинку 15А 11:07

У Чернігові на вул. Народного руху біля будинку 15А з 09:00 год. 19 жовтня до 20:00 год. 25 жовтня цілодобово буде перекритий рух автотранспорту.