Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 18 жовтня, 08:19:53

Про втілене та подальші плани підтримки Чернігівщини – з французькою делегацією

15.10.2024   14:48Агенцiя

Франція однією з найперших прийшла на допомогу після ракетного удару росіян по Чернігову у квітні цього року. Так, за підтримки французької агенції з міжнародного технічного співробітництва Expertise France замінено вікна та двері в Чернігівській політехніці, Центрі інновацій та стартапів «Перемога», Інституті сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук, Чернігівській ЦРЛ.

Вчора  в межах візиту Надзвичайний і Повноважний Посол Французької  Республіки в Україні Гаель Весьєр, представники Посольства Франції  в Україні та Expertise France оглянули результати відновлення згаданих закладів та обговорили плани подальшої співпраці.

    «Франція, без перебільшень, наші справжні друзі, які справді допомагають. Не на словах. Їхня підтримка – це реальні дії. Сподіваюсь в майбутньому Чернігівщина так само буде корисна у реалізації спільних проєктів та співробітництві», –  зазначив начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус та окремо подякував за допомогу французькому регіону Іль-де-Франс та агенції Expertise France.


На Чернігівщині французькі партнери реалізують низку проєктів з відновлення. Зокрема, Expertise France у співпраці з Міністерством охорони здоров'я України та Міністерством охорони здоров'я Франції реалізує проєкт, спрямований на покращення доступу населення України до основних медичних послуг під час кризи APPUI Health. Він має на меті підтримати реконструкцію трьох закладів охорони здоров’я – обласних дитячої та психоневрологічної, а також Ічнянської міської лікарень.

    «На початку травня я був на Чернігівщині, анонсував напрями підтримки. Сьогодні я радий побачити на власні очі конкретні результати. Приємно відмітити якість роботи, яку здійснили Expertise France у співпраці з Посольством, та звісно ж з вашими колегами. Це заохочує продовжувати співпрацю. Ми готові планувати подальший процес відновлення на більш довгострокові терміни», – зауважив Надзвичайний і Повноважний Посол Французької  Республіки в Україні Гаель Весьєр.

До обговорення також доєднався голова проєктного офісу з відновлення при  Міністерстві охорони здоров’я України Віталій Каранда.

    «Будівлі та стіни не надають послуги. Саме тому Уряд України та МОЗ розглядають процес відновлення, як більш широкий та всеохоплюючий. Він стосується не тільки матеріальної інфраструктури, а й надання самих послуг. Це, зокрема, включає розвиток медичного персоналу. Ми дякуємо за те, що ваша стратегія вкладається в наше бачення. Така підтримка дуже цінна, – зауважив Віталій Каранда. – Варто відзначити не тільки швидкість допомоги, а й її гнучкість. Потреби у відновленні змінюються дуже швидко і те, як на них реагують французькі партнери дійсно заслуговує поваги».

Візит відбувся у межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Модульна клініка первинної медичної допомоги днями запрацює у Кіптівській громаді 17:02

Її дещо раніше встановили у селі Чемер у рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Нові гранти для молоді

Нові гранти для молоді 16:58

Ще більше можливостей для бізнесу з оновленою грантовою програмою Власна справа /грант/, яку адмініструє Державна служба зайнятості!

Очільниця

Очільниця "Слуги народу" Олена Шуляк: Важливо, щоб ветерани мали місце в політиці – на національному, регіональному та місцевому рівнях 14:18

На перших післявоєнних виборах ветерани повинні мати можливість балотуватися і в парламент, і на місцевих виборах – Олена Шуляк

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 17 чернігівців, за знищене – троє містян 12:00

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 16 жовтня затвердив чергові рішення комісій із розгляду питань щодо надання компенсацій за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання 11:11

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.