Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 18 жовтня, 08:16:18

Чернігівщина та штат Міннесота – про співпрацю у сфері аграрних технологій. В пріоритеті – розвиток наукового потенціалу, обмін досвідом та машинобудування

11.10.2024   11:46Агенцiя

Документ про взаємопорозуміння щодо співробітництва з аграрних технологій між Чернігівською обласною військовою адміністрацією та американським штатом Міннесота підписано у лютому цього року.

Можливості подальшої співпраці обговорили учора під час онлайн-зустрічі, яка відбулась у межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва, керівники Департаментів економічного та агропромислового розвитку ОДА, Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН з представниками штату Міннесота.

Серед ключових напрямів діяльності – обмін досвідом із сільгоспвиробниками та переробниками Міннесоти, взаємообмін з розвитку наукового потенціалу, співпраця наукових та навчальних закладів у цій сфері, здійснення спільної науково-дослідницької роботи, співробітництво у галузі сільськогосподарського машинобудування.

Так, планується проведення онлайн-зустрічей між працівниками наукової сфери з обох сторін під егідою USAID на платформі «Harvest».

    «USAID пропонують серію зустрічей серед науковців, яка триватиме протягом одного місяця. Це буде обмін інформацією та науковими дослідженнями у сфері аграрних технологій», – зазначив директор з питань міжнародної стратегії бізнесу MTO Лоуренс Режетар та додав, що також можлива співпраця між штатом Міннесота та Чернігівщиною в сільськогосподарських практичних роботах на полях.

Зокрема, важливі наукові напрацювання має Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН, який функціонує на Чернігівщині. Заклад проводить наукові дослідження в галузі сільськогосподарської мікробіології та впроваджує їх результати у виробництво.

    «Результатом роботи науковців за більш ніж 60 років є колекція корисних грунтових мікроорганізмів – єдина в державі – яка має статус національного надбання. Ми зацікавлені у співпраці щодо проведення наукових досліджень та здійснення спільних інвестиційних проєктів в даній галузі», – каже директор Інституту Анатолій Москаленко.

Про виклики, з якими стикнулись аграрії області після початку повномасштабного вторгнення росії, розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олег Крапивний.

    «Чернігівщина досі лишається аграрним регіоном, не дивлячись на всі випробування. Ми підтримуємо пропозиції щодо науково-освітнього аграрного співробітництва. Не менш важлива й співпраця щодо машинобудування, сушильних та елеваторних комплексів, а також налагодження горизонтальних зв’язків між підприємствами».

Крім того, учасники зустрічі обговорили можливість візиту експертів-науковців області до штату Міннесота. Наразі розпочато роботу над визначенням кандидатур делегатів.

    «У свою чергу ми завжди раді бачити представників штату Міннесота на Чернігівщині. Це була б чудова нагода ознайомити вас з економікою регіону та продемонструвати, як ми попри все розвиваємось», – зауважила директорка Департаменту економічного розвитку ОДА Олександра Хомик.       

Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Модульна клініка первинної медичної допомоги днями запрацює у Кіптівській громаді 17:02

Її дещо раніше встановили у селі Чемер у рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Нові гранти для молоді

Нові гранти для молоді 16:58

Ще більше можливостей для бізнесу з оновленою грантовою програмою Власна справа /грант/, яку адмініструє Державна служба зайнятості!

Очільниця

Очільниця "Слуги народу" Олена Шуляк: Важливо, щоб ветерани мали місце в політиці – на національному, регіональному та місцевому рівнях 14:18

На перших післявоєнних виборах ветерани повинні мати можливість балотуватися і в парламент, і на місцевих виборах – Олена Шуляк

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 17 чернігівців, за знищене – троє містян 12:00

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 16 жовтня затвердив чергові рішення комісій із розгляду питань щодо надання компенсацій за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання 11:11

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.