Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 6 жовтня, 16:26:41

Новий проєкт Expertise France на Чернігівщині – EU4Innovation East

05.10.2024   10:03Агенцiя

Ще один проєкт з підтримки відновлення та відбудови Чернігівської області презентували 2 жовтня команді ОВА представники французького агентства міжнародного технічного співробітництва Expertise France.

Регіональна програма EU4Innovation East, фінансована Євросоюзом, спрямована на підтримку п’яти країн в регіоні Східного партнерства, серед яких і Україна. Expertise France відповідає за розробку та реалізацію проекту. А уряд Франції співфінансує проєкт безпосередньо на розвиток стартапів та інновацій в Україні, зокрема і в Чернігівській області.

До прикладу, EU4Innovation East передбачає підтримку науково-мистецького центру «Перемога» при Національному університеті «Чернігівська політехніка», впровадження інновацій у галузі сільського господарства, розвиток бізнес-стартапів тощо.

Жульєн Шмітт, керівник проєкту, у розмові з представниками Чернігівської ОВА зазначив:

    «Наша програма розрахована на 4 роки. Це досить тривалий період, тож потрібно все спланувати належним чином. Ми повинні подумати і про короткотермінові плани, і про подальшу перспективу. Дуже важливо зосередитися на пріоритетних напрямках, розібратися, що найважливіше. Тоді наша підтримка буде цілеспрямованою і максимально корисною. Тому сподіваємося на співпрацю з вашого боку, обмін думками».

Оскільки EU4Innovation East охопить декілька напрямків розвитку регіону (сільське господарство, бізнес), то з іноземною делегацією поспілкувалися заступник голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Зенченко, а також представники Департаментів агропромислового та економічного розвитку, управління освіти та науки ОДА.

    «Ми завжди відкриті до співпраці, готові відповідати на будь-які запити, ми зацікавлені в тому, щоб проєкти принесли максимальну користь», – наголосив Сергій Зенченко.

А Олександра Хомик, директорка Департаменту економічного розвитку ОДА, додала, що дякуючи міжнародним організаціям, Чернігівщина продовжує розвиватися.

    «Ваша підтримка допомагає нам вистояти», – акцентувала вона.

Поцікавилися представники Expertise France і проєктами, які вже працюють на теренах Чернігівщини (як державні, так і від іноземних донорів), з метою зосередити увагу на актуальних потребах, які залишаються в регіоні.

За словами Олександри Хомик, вагомим питанням для Чернігівщини залишається розвиток бізнесу. Допомагає в цьому як держава (програма кредитування «5-7-9%», гранти тощо), так і міжнародні організації, які проводять консультаційні заходи, надають грантову допомогу бізнесу. Програма розвитку ООН (UNDP), Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), Міжнародна організація з міграції (МОМ) та інші іноземні донори підтримують як економіку, так і інші галузі: освіту, медицину тощо.

З огляду на те, що проєкт EU4Innovation East націлений на розвиток економіки з використанням цифрових рішень, то про напрацювання в цій сфері розповів Сергій Зенченко.

    «Наразі у нас є чітко визначені вектори, де ми працюємо. Це розвиток широкосмугового доступу до Інтернету, цифрових адміністративних послуг та кібербезпека. ОВА спільно з громадами активно працює над розвитком програмного забезпечення для протидії кібератакам, розбудові серверів та локальної мережі. Приміром, ми співпрацюємо з Фондом східної Європи, який реалізує проєкт з кібербезпеки в Менський громаді «Цифровий щит», – розповів заступник голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

У планах донорів – провести зустрічі з студентами та викладачами вищих навчальних закладів регіону, а також з підприємцями.

Відтак, того ж дня представники делегації відвідали Науково-мистецький центр «Перемога» при «Чернігівській політехніці» та Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН.

Зустріч з міжнародними донорами відбулася на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Про нові підходи до утвердження національної ідентичності — на коордраді в ОДА 12:35

Декомунізація та дерусифікація на Чернігівщині, облаштування музейних експозицій у закладах освіти, заходи національно-патріотичного виховання.

Обстановка на прикордонні за добу станом на 06.00 05 жовтня 2024 року 12:09

Армія РФ протягом доби 4 жовтня атакувала дві прикордонні громади Чернігівщини.

«Перейди за посиланням та проголосуй за дитину на конкурсі»: поліцейські застерігають громадян від шахраїв 10:37

Поліцейські закликають громадян не переходити за сумнівними посиланнями в Інтернеті.

Аварія на каналізаційному колекторі в районі Шерстянки – надзвичайна ситуація місцевого рівня 09:21

Таке рішення ухвалили на оперативному засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 4 жовтня.

5 жовтня: цей день в Україні і світі 08:56

ДЕНЬ 955 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 955 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини