Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 7 жовтня, 00:25:44

Швейцарці допомагатимуть аграріям з Чернігівщини. Чернігівська ОВА підписала Меморандум про співпрацю зі Швейцарською фундацією

03.10.2024   13:08Агенцiя

Допомога аграріям з прифронтових та деокупованих територій - пріоритет для міжнародних партнерів. Тож сьогодні Чернігівська ОВА підписала Меморандум про співпрацю зі Швейцарською фундацією технічного співробітництва з розвитку «Свісконтакт».

Співпраця в рамках Меморандуму буде здійснюватися шляхом надання консультаційної допомоги та навчання жінок, які займаються підприємницькою діяльністю в  галузі скотарства.

    «Я розумію, чому безліч організацій відмовляються співпрацювати з регіонами, які близькі до лінії зіткнення, або які пережили окупацію. Але ми навпаки вважаємо своєю місією підтримувати таких виробників.

    Наразі багато чоловіків мобілізовані. Тому основний фокус – на жінках. Плануємо залучати інші швейцарські компанії, які могли б сприяти розвитку жінок тут, зокрема в агробізнесі», - зауважив директор «Свісконтакт Україна» Пошан Бахадур КС.

Зацікавлені у стосунках зі швейцарською фундацією і чернігівські представники об’єднання «Спілка молочних підприємств України».

    «Я вдячний пану Пошану, що він не побоявся співпрацювати з прикордонним регіоном і приїхав сюди. Це викликає повагу і захоплення», - зазначив виконавчий директор об’єднання Арсен Дідур.

     «Ведення аграрного бізнесу на півночі нашої області  – це виклик. Підприємствам доводиться відбудовуватися після ворожих атак і вони це роблять, крім того, навіть розширюються. Я дякую за те, що підприємці розвивають аграрний напрямок на Чернігівщині», - говорить заступник голови Чернігівської ОДА Дмитро Синенко.

 

Заступник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Блауш наголосив на важливості будь-яких проєктів для підтримки аграріїв, акцентувавши на тому, що їхня робота вкрай необхідна для продовольчої безпеки області.

Під час повномасштабного вторгнення 75 аграрних підприємств Чернігівщини зазнали втрат. У цифрах – 2,4 мільярда гривень. На жаль, ці показники постійно зростають через агресію рф.

Попри все, сільгоспвиробники області відновлюють виробництво і продовжують працювати в регіоні. Тим самим вони забезпечують тисячі робочих місць і сплачують податки до бюджету.

За результатами 2023 року - в області рекордний врожай, зважаючи на агресію росіян. Аграрії намолотили 4,9 млн тонн зернових та зернобобових культур, що майже на 1 млн тонн більше, ніж у 2022 році.

Понад те, Чернігівщина посідає 3 місце (після Полтавської та Черкаської областей) з виробництва молока на сільгосппідприємствах.

    «На Чернігівщині понад 558 тисяч гектарів сінокосів і пасовищ. Логічно, що в регіоні акцентують на розвитку тваринництва. Що стосується молочного виробництва, то більшість підприємств виробляють продукцію екстрагатунку», - повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації Олег Крапивний.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Про нові підходи до утвердження національної ідентичності — на коордраді в ОДА 12:35

Декомунізація та дерусифікація на Чернігівщині, облаштування музейних експозицій у закладах освіти, заходи національно-патріотичного виховання.

Обстановка на прикордонні за добу станом на 06.00 05 жовтня 2024 року 12:09

Армія РФ протягом доби 4 жовтня атакувала дві прикордонні громади Чернігівщини.

«Перейди за посиланням та проголосуй за дитину на конкурсі»: поліцейські застерігають громадян від шахраїв 10:37

Поліцейські закликають громадян не переходити за сумнівними посиланнями в Інтернеті.

Новий проєкт Expertise France на Чернігівщині – EU4Innovation East 10:03

Ще один проєкт з підтримки відновлення та відбудови Чернігівської області презентували 2 жовтня команді ОВА представники французького агентства міжнародного технічного співробітництва Expertise France.

Аварія на каналізаційному колекторі в районі Шерстянки – надзвичайна ситуація місцевого рівня 09:21

Таке рішення ухвалили на оперативному засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 4 жовтня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини