Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 18 жовтня, 08:18:19

Поліція Чернігівщини ліквідувала канал збуту наркотиків по всій території України та вилучила понад 60 кілограмів наркозілля

01.10.2024   16:09Агенцiя

Поліцейські затримали наркодилера, який розробив схему збагачення за рахунок вирощування у промислових масштабах та подальшого збуту через власний канал у популярному месенджері партій наркотичного засобу – канабісу в особливо великих розмірах. Поліція ліквідувала канал збуту наркотиків та затримала наркоділка.

Слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками управління боротьби з наркозлочинністю встановили, що 39-річний мешканець Корюківського району систематично здійснює поштові відправлення з наркотиками по всій Україні. Щоб не привертати уваги, зловмисник уникав подібних операцій у районі свого мешкання, а завжди приїздив власною автівкою до Чернігова. Також він вживав інших заходів конспірації.

поліція чернігівщини ліквідувала канал збуту наркотиків по всій території україни та вилучила понад 60 кілограмів наркозілля

Вирощування наркомістких рослин відбувалося на декількох лісових ділянках у малолюдній місцевості, а сушіння, переробка та пакування готових партій наркотиків – у нежилому будинку, що належить родичам наркоплантатора.

поліція чернігівщини ліквідувала канал збуту наркотиків по всій території україни та вилучила понад 60 кілограмів наркозілля

Поліцейські за силової підтримки бійців спецпідрозділу поліції КОРД, під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури, затримали наркоторгівця під час чергового відправлення пакунку з наркотиками клієнтам.

Після цього правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків, в ході яких було виявлено та вилучено висушену рослинну сировину, схожу на коноплі, загальною вагою понад 60 кілограмів, детальну письмову інструкцію з вирощування конопель, чорнові записи, інші речові докази. Все вилучене направлено на проведення експертних досліджень.

поліція чернігівщини ліквідувала канал збуту наркотиків по всій території україни та вилучила понад 60 кілограмів наркозілля

Поліцейські затримали власника наркоплантацій у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятору тимчасового тримання. Слідчі поліції готують матеріали для обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчі слідчого управління обласної поліції повідомили затриманому про підозри у злочинах за частинами 1 та 2 статті 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів). Її санкція передбачає від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Модульна клініка первинної медичної допомоги днями запрацює у Кіптівській громаді 17:02

Її дещо раніше встановили у селі Чемер у рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Нові гранти для молоді

Нові гранти для молоді 16:58

Ще більше можливостей для бізнесу з оновленою грантовою програмою Власна справа /грант/, яку адмініструє Державна служба зайнятості!

Очільниця

Очільниця "Слуги народу" Олена Шуляк: Важливо, щоб ветерани мали місце в політиці – на національному, регіональному та місцевому рівнях 14:18

На перших післявоєнних виборах ветерани повинні мати можливість балотуватися і в парламент, і на місцевих виборах – Олена Шуляк

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 17 чернігівців, за знищене – троє містян 12:00

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 16 жовтня затвердив чергові рішення комісій із розгляду питань щодо надання компенсацій за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання 11:11

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.