Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 18 жовтня, 08:18:46

Укрпошта випускає благодійну марку «Під покровом Богородиці» до Дня захисників і захисниць України

01.10.2024   10:44Агенцiя

1 жовтня 2024 року Укрпошта офіційно вводить в обіг благодійну поштову марку «Під покровом Богородиці», яка присвячена Дню захисників і захисниць України. Ця дата є символічною, адже збігається зі святкуванням Покрови Пресвятої Богородиці, яке вже другий рік відзначатиметься 1 жовтня за новим церковним календарем.

Покрова Пресвятої Богородиці здавна шанувалася українськими воїнами як символ захисту і духовної опіки. Марка «Під покровом Богородиці», розроблена художником Олександром Охапкіним, відображає цей глибокий зв’язок між захисниками України та їхньою заступницею – Дівою Марією. На марці зображена Пресвята Богородиця, яка своїм омофором покриває і захищає тих, хто боронить українську землю.

День захисників і захисниць України — це день, коли українці вшановують всіх, хто захищав і хто далі продовжує боронити нашу державу. Це свято відваги, героїзму та шани до тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність країни.

Тираж марки «Під покровом Богородиці» – 420 000 примірників. Номінал марки – U (відповідає тарифу на пересилання внутрішніх простих листів без оголошеної цінності масою до 50 грамів і поштових карток  (18,00 грн з ПДВ)) + 5,00 грн (додатковий номінал, призначений для відрахування на соціальні (благодійні) цілі). Кошти від продажів марки «Під покровом Богородиці» будуть спрямовані на допомогу Збройним силам України.

Кількість марок в аркуші – 6. Тираж конверта «Перший день» – 30 000 примірників, карток – 30 000 примірників. Погашення спеціальним штемпелем «Перший день» відбудеться у м. Києві, 01001. Спецпогашення – у всіх регіонах України.

Марка «Під покровом Богородиці» стане не лише філателістичним надбанням, а й символом вдячності всім захисникам України. Придбати поштову марку можна у відділеннях Укрпошти та у  Поштовому маркеті з 1 жовтня 2024 року.

Пресслужба АТ "Укрпошта"

Останні новини Чернігівщини

Модульна клініка первинної медичної допомоги днями запрацює у Кіптівській громаді 17:02

Її дещо раніше встановили у селі Чемер у рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Нові гранти для молоді

Нові гранти для молоді 16:58

Ще більше можливостей для бізнесу з оновленою грантовою програмою Власна справа /грант/, яку адмініструє Державна служба зайнятості!

Очільниця

Очільниця "Слуги народу" Олена Шуляк: Важливо, щоб ветерани мали місце в політиці – на національному, регіональному та місцевому рівнях 14:18

На перших післявоєнних виборах ветерани повинні мати можливість балотуватися і в парламент, і на місцевих виборах – Олена Шуляк

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 17 чернігівців, за знищене – троє містян 12:00

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 16 жовтня затвердив чергові рішення комісій із розгляду питань щодо надання компенсацій за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання 11:11

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.