Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 29 вересня, 03:15:07

Сучасне обладнання у лікарні, укриття в закладі дошкільної освіти, локальна та нішева продукція від місцевих виробників: що показали начальнику ОВА на Козелеччині

27.09.2024   14:24Агенцiя

Учора В’ячеслав Чаус був із робочим візитом у Козелецькій громаді. Відвідав лікарню інтенсивного лікування, де встановили високотехнологічне обладнання. З’ясував, які потреби має один із закладів дошкільної освіти. І які питання турбують місцевий бізнес.

Козелецька лікарня інтенсивного лікування (ЛІЛ) обслуговує понад 43 тисячі пацієнтів. Персоналу – 256 осіб. Наразі потребують у штат лікаря-хірурга.


У лікарні встановлене високотехнологічне обладнання. Цьогоріч отримали наркозно-дихальний апарат, який згодом введуть в експлуатацію. Усі обстеження за направленнями лікарів – безкоштовні. Медпрацівники кажуть, що на деякі обстеження є нетривала черга – до тижня.

На базі Козелецької ЛІЛ встановлюють сонячну електростанцію, за потреби вмикають генератори. На території є автономна газова й твердопаливна котельні і власна свердловина.

У планах – будівництво повноцінного автономного укриття.

У консультативно-діагностичній поліклініці завершили ремонт протирадіаційного укриття, що розраховано на 350 осіб. Генеральний директор КНП «Козелецька лікарня інтенсивного лікування» В’ячеслав Приліпко акцентував на тому, що фінішували роботи із заміни та облаштування вентиляції у сховищі.

В одному із закладів дошкільної освіти в Козельці В’ячеслав Чаус оглянув нещодавно збудоване надійне укриття.

Сховище створили для дітей – малюнки на стінах, іграшки, зручні меблі. Тут немає надмірної вологості, за цим слідкують.

    «Почув про потребу в генераторі для укриття. Уже вирішуємо», - говорить начальник ОВА.

На Козелеччині він також поспілкувався з представниками бізнесу, які виготовляють локальну і нішеву продукцію, співпрацюють з відомими мережевими дистриб’юторами, експортують за кордон український продукт, виготовлений на Чернігівщині.

    «До прикладу, пекарний комплекс може випускати до 4 тонн хліба за один цикл виробництва. Між іншим, продукт відповідає не лише українським, але і міжнародним стандартам якості.

    Інше підприємство спеціалізується на м’ясному виробництві. Що цікаво - вони ті, хто перейменували свою «московську» ковбасу на «Чернігівську» і тепер постачають її по всій Україні», – акцентував В'ячеслав Чаус.

Важливі питання, які обговорював із представниками бізнесу начальник ОВА – мобілізація та енергоефективність.

    «Щодо мобілізації – треба тримати баланс. Підприємства повинні відчувати відповідальність, але вони не мають зупинитися. Енергонезалежності сьогодні вимагають наші реалії. І бізнес тут створив усі умови, щоб функціонувати автономно. Пишаюся, що бізнес на Чернігівщині працює», – говорить В’ячеслав Чаус.

    «Під особливою увагою підприємства – дитяча, дієтична, безглютенова та безлактозна продукція. Здійснюємо прямі постачання наших виробів по Києву, області та всій Україні.

    Ми зайняли своє місце у цій ніші. Тому не відступимося. Раді працювати на Чернігівщині», – акцентує директор підприємства, що спеціалізується на м'ясному виробництві.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

На Менщині рибний браконьєр, за допомогою 12 од. сіток, незаконно наловив риби на понад 116 тис.грн 14:26

25 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення спільного рибоохоронного рейду разом з працівниками Сектору водної поліції ГУНП у Чернігівській області на водоймах Корюківського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

Підтримка Третьої штурмової бригади. Розширено перелік частин, яким допомагатиме громада Чернігова 14:14

Громада Чернігова допомагатиме ще двом військовим частинам, одна з яких – третя окрема штурмова бригада, інша – чернігівська. Рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 26 вересня відповідні зміни внесені до міської Програми шефської допомоги військовим частинам ЗСУ, Нацгвардії, Державної спецслужби транспорту та Державної прикордонної служби України.

Слідчі поліції Чернігівщини повідомили про підозру членам організованої злочинної групи «чорних лісорубів» 14:11

Поліцейські під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури встановили, що підозрювані мешканці Ніжинського району у складі організованої злочинної групи здійснювали незаконну заготівлю дерев твердих порід у промислових масштабах, з подальшим збутом протиправно добутої деревини третім особам.

Вчитися ніколи не пізно… 08:48

«Сісти за парту» у 55 Ніну Самофал змусили життєві обставини, коли повернулася на роботу після тривалої перерви.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:43

Протягом минулої доби зареєстровано 29 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи.