Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 29 вересня, 03:21:00

Підтримка Третьої штурмової бригади. Розширено перелік частин, яким допомагатиме громада Чернігова

27.09.2024   14:14Агенцiя

Громада Чернігова допомагатиме ще двом військовим частинам, одна з яких – третя окрема штурмова бригада, інша – чернігівська. Рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 26 вересня відповідні зміни внесені до міської Програми шефської допомоги військовим частинам ЗСУ, Нацгвардії, Державної спецслужби транспорту та Державної прикордонної служби України.

    – Днями у мене була зустріч із представниками третьої окремої штурмої бригади. Вона була в Бахмуті, Авдіївці, а зараз на Харківському напрямку. Це потужна бригада. Вона стане ще однією військовою частиною, якій громада Чернігова допомагатиме, – повідомив під час засідання в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Також на сьогоднішньому засіданні погоджено зміни і доповнення до бюджету Чернігівської міської територіальної громади на 2024 рік, якими передбачено виділення субвенцій для військових частин.
    – Голосуємо зміни, які стосуються ЗСУ. Виділяємо субвенцію у розмірі трьох мільйонів гривень для третьої штурмової. І вони ще звернуться за допомогою у вигляді дронів та тепловізорів, а цю субвенцію будуть використовувати на зброю, яка вражатиме ворога.

    Також у мене було спілкування з новопризначеним командиром 1-ої окремої танкової Сіверської бригади. Зараз їм виділяємо дві субвенції – півтора мільйона гривень на ремонт техніки і 20 мільйонів гривень на системи РЕБ та антидронові рушниці, – пояснив Ломако.

 А також отримають кошти і Сили територіальної оборони України у Чернігівській області – понад вісім мільйонів гривень для придбання обладнання.

    – Разом з цими коштами вже буде сума понад 250 мільйонів гривень, які направлені на допомогу ЗСУ з бюджету громади Чернігова. Якщо сюди додати «військове» та «силове» ПДФО, яке також пішло в напрямку підтримки військових частин та допомогу державі у виробленні зброї, то це вже майже 1,1 мільярд гривень громада Чернігова направила на наближення перемоги України, – зазначає в.о. очільника Чернігова.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

На Менщині рибний браконьєр, за допомогою 12 од. сіток, незаконно наловив риби на понад 116 тис.грн 14:26

25 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення спільного рибоохоронного рейду разом з працівниками Сектору водної поліції ГУНП у Чернігівській області на водоймах Корюківського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

Сучасне обладнання у лікарні, укриття в закладі дошкільної освіти, локальна та нішева продукція від місцевих виробників: що показали начальнику ОВА на Козелеччині 14:24

Учора В’ячеслав Чаус був із робочим візитом у Козелецькій громаді. Відвідав лікарню інтенсивного лікування, де встановили високотехнологічне обладнання. З’ясував, які потреби має один із закладів дошкільної освіти. І які питання турбують місцевий бізнес.

Слідчі поліції Чернігівщини повідомили про підозру членам організованої злочинної групи «чорних лісорубів» 14:11

Поліцейські під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури встановили, що підозрювані мешканці Ніжинського району у складі організованої злочинної групи здійснювали незаконну заготівлю дерев твердих порід у промислових масштабах, з подальшим збутом протиправно добутої деревини третім особам.

Вчитися ніколи не пізно… 08:48

«Сісти за парту» у 55 Ніну Самофал змусили життєві обставини, коли повернулася на роботу після тривалої перерви.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:43

Протягом минулої доби зареєстровано 29 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи.