Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 29 вересня, 07:19:40

8 років позбавлення волі за торгівлю людьми – прокурори відстояли у Верховному Суді вирок організатору злочинної групи

25.09.2024   14:44Агенцiя

За принципової позиції Офісу Генерального прокурора та Чернігівської обласної прокуратури Верховний Суд залишив без змін вирок Чернігівського апеляційного суду стосовно організатора злочинної групи, який займався вербуванням мешканців Чернігівської області та м. Києва для їх експлуатації у злочинній діяльності за кордоном (ч. 3 ст. 149 КК України).

Засудженому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що наприкінці жовтня 2021 року мешканець Чернігова разом зі своїми спільниками з м. Києва та особою, яка знаходиться поза межами України, тривалий час підшукували чоловіків, які перебували у скрутному фінансовому становищі. Їм пропонували «привабливі» умови заробітку.

«Робота» полягала у незаконному переправленні нелегальних мігрантів з країн Близького Сходу до ЄС морським шляхом на судні заздалегідь прокладеним маршрутом. Перед цим завербовані деякий час проходили навчання «морській справі».

Також учасники групи допомагали потерпілим з оформленням документів для виїзду за межі країни, придбанням авіаквитків та запевняли, що жодних ризиків, пов’язаних з роботою за кордоном, немає.

Вироком суду першої інстанції чоловіка було засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком тривалістю 3 роки. Проте прокуратура оскаржила вирок в апеляційному суді - йому призначили покарання у виді 8 років за ґратами з конфіскацією майна.

Не погоджуючись із призначеним покаранням, сторона захисту оскаржила судове рішення в касаційному порядку. За активної та принципової позиції прокурорів касаційну скаргу захисника залишено без задоволення.

Постанова набрала законної сили, є остаточною і оскарженню не підлягає.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
 

Останні новини Чернігівщини

На Менщині рибний браконьєр, за допомогою 12 од. сіток, незаконно наловив риби на понад 116 тис.грн 14:26

25 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення спільного рибоохоронного рейду разом з працівниками Сектору водної поліції ГУНП у Чернігівській області на водоймах Корюківського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

Сучасне обладнання у лікарні, укриття в закладі дошкільної освіти, локальна та нішева продукція від місцевих виробників: що показали начальнику ОВА на Козелеччині 14:24

Учора В’ячеслав Чаус був із робочим візитом у Козелецькій громаді. Відвідав лікарню інтенсивного лікування, де встановили високотехнологічне обладнання. З’ясував, які потреби має один із закладів дошкільної освіти. І які питання турбують місцевий бізнес.

Підтримка Третьої штурмової бригади. Розширено перелік частин, яким допомагатиме громада Чернігова 14:14

Громада Чернігова допомагатиме ще двом військовим частинам, одна з яких – третя окрема штурмова бригада, інша – чернігівська. Рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 26 вересня відповідні зміни внесені до міської Програми шефської допомоги військовим частинам ЗСУ, Нацгвардії, Державної спецслужби транспорту та Державної прикордонної служби України.

Слідчі поліції Чернігівщини повідомили про підозру членам організованої злочинної групи «чорних лісорубів» 14:11

Поліцейські під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури встановили, що підозрювані мешканці Ніжинського району у складі організованої злочинної групи здійснювали незаконну заготівлю дерев твердих порід у промислових масштабах, з подальшим збутом протиправно добутої деревини третім особам.

Вчитися ніколи не пізно… 08:48

«Сісти за парту» у 55 Ніну Самофал змусили життєві обставини, коли повернулася на роботу після тривалої перерви.