Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 29 вересня, 07:28:52

11 автобусів зі Швейцарії невдовзі курсуватимуть Черніговом. Машини офіційно передали місту

25.09.2024   10:18Агенцiя

24 вересня відбулася офіційна передача автобусів від міста Санкт-Галлен, Швейцарія, місту Чернігів.

Участь у презентації результатів проєкту, у форматах онлайн та офлайн, взяли: в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако, Посол Швейцарії в Україні та Республіці Молдова Фелікс Бауманн, представники Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань, мерії Санкт-Галлену та Чернігівської міської ради, проєкту «DECIDE», а також Асоціацій «Україна Швейцарія Берн» та  «Санкт-Галлен допомагає Україні».

    – Щиро дякую від імені громади Чернігова за таку допомогу. Автобуси, які ми сьогодні отримали, працюватимуть на посилення трьох тролейбусних маршрутів: №3, 10, 11. Їх буде використовувати комунальне підприємство «Чернігівське тролейбусне управління». Тариф для пасажирів такий же, як і для всіх користувачів тролейбусами. Машини допоможуть нам зменшити інтервал руху на перелічених маршрутах і покращити якість громадських перевезень. Крім того, з управлінням освіти розглядаємо можливість частину цих автобусів залучити для спеціальних шкільних маршрутів, – говорить в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

     11 переданих транспортних засобів знаходяться у відмінному стані, що засвідчили спеціалісти під час незалежної експертизи.

Ідея цієї співпраці виникла під час навчального візиту української парламентської делегації до Швейцарії у травні 2023 року. Поїздка, присвячена реформі освіти у старшій школі, була організована швейцарсько-українським проєктом DECIDE, що реалізується громадською організацією DOCCU (Україна) та Цюрихським педагогічним  інститутом (Швейцарія).

Спочатку йшлося лише про шкільні автобуси, але тісна співпраця обох сторін призвела до розвитку проєкту в сфері громадського транспорту. Це стало можливим завдяки ініціативі асоціації «Санкт-Галлен допомагає Україні», заснованої швейцарськими та українськими студентами, та підтримці Асоціації «Україна Швейцарія Берн».

– Ми вже маємо довгу та успішну історію підтримки міської мобільності українських міст, зокрема доставку трамваїв. Сьогодні ми відкриваємо нову сторінку з першою передачею автобусів в Україну. Я щасливий, що ця ініціатива йде від студентів – українських і швейцарських. Санкт-Галлен і Чернігів знайшли одне одного на карті і встановили зв'язок. І ми маємо відчутний та конкретний результат цього партнерства. Завдяки йому пасажирів у Чернігові почнуть обслуговувати одинадцять автобусів. Це також надихаючий приклад для майбутньої децентралізованої співпраці між українськими та швейцарськими муніципалітетами, – зазначив Посол Швейцарії в Україні та Республіці Молдова Фелікс Бауманн.

– З 2022 року Чернігівська громада є партнером проєкту DECIDE. Ми разом пройшли чималий шлях у відновленні доступу дітей до безпечної освіти. Сьогодні, завдяки місту Санкт-Галлен і Посольству Швейцарії в Україні, швейцарським ГО Асоціації «Україна Швейцарія Берн» та Асоціації «Санкт-Галлен допомагає Україні» та команді проєкту, громада Чернігова отримає сучасні та інклюзивні автобуси, маршрут яких проходитиме повз заклади освіти. Вірю, що це стане першим кроком до налагодження співпраці з громадою Санкт-Галлен та ще однією цеглиною у відновленні міста Чернігів та покращенні інфраструктури, зокрема, для дітей міста, які сильно постраждали внаслідок війни, – каже менеджерка швейцарсько-українського проєкту DECIDE Валентина Полторак.

Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

На Менщині рибний браконьєр, за допомогою 12 од. сіток, незаконно наловив риби на понад 116 тис.грн 14:26

25 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення спільного рибоохоронного рейду разом з працівниками Сектору водної поліції ГУНП у Чернігівській області на водоймах Корюківського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

Сучасне обладнання у лікарні, укриття в закладі дошкільної освіти, локальна та нішева продукція від місцевих виробників: що показали начальнику ОВА на Козелеччині 14:24

Учора В’ячеслав Чаус був із робочим візитом у Козелецькій громаді. Відвідав лікарню інтенсивного лікування, де встановили високотехнологічне обладнання. З’ясував, які потреби має один із закладів дошкільної освіти. І які питання турбують місцевий бізнес.

Підтримка Третьої штурмової бригади. Розширено перелік частин, яким допомагатиме громада Чернігова 14:14

Громада Чернігова допомагатиме ще двом військовим частинам, одна з яких – третя окрема штурмова бригада, інша – чернігівська. Рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 26 вересня відповідні зміни внесені до міської Програми шефської допомоги військовим частинам ЗСУ, Нацгвардії, Державної спецслужби транспорту та Державної прикордонної служби України.

Слідчі поліції Чернігівщини повідомили про підозру членам організованої злочинної групи «чорних лісорубів» 14:11

Поліцейські під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури встановили, що підозрювані мешканці Ніжинського району у складі організованої злочинної групи здійснювали незаконну заготівлю дерев твердих порід у промислових масштабах, з подальшим збутом протиправно добутої деревини третім особам.

Вчитися ніколи не пізно… 08:48

«Сісти за парту» у 55 Ніну Самофал змусили життєві обставини, коли повернулася на роботу після тривалої перерви.