Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 29 вересня, 07:27:55

У Чернігівському районі горять торф’яні родовища, а у Новгород-Сіверському – пожежі від обстрілів

25.09.2024   08:25Агенцiя

Деснянська громада та прикордонна Новгород-Сіверщина потерпають від пожеж. Про те, як їх запобігти, гасити та що робити із наслідками - на місці подій розбирався начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

У Деснянській громаді відбулося займання торф’яних полів на площі близько 200 гектарів. Роботу ускладнюють пориви вітру, що стрімко розширюють територію загорянь. Зусиллями фахівців пожежу вдалося локалізувати. У роботі - 25 одиниць техніки та 84 особи особового складу. Рятувальники спільно із військовими та аграріями проклали мінералізовані смуги.

Фахівці розробили спеціальний метод подачі води, що мінімізує використання ресурсів, попри те, що до водозабору близько 3 кілометрів.

    «Для того, аби заощадити ресурси, як людські, так і технічні, ми використовуємо насосні станції, що перекачують воду до місця пожежі. Доводиться працювати на значних відстанях, до 3 кілометрів. У роботі 2 насосні станції та 2 потужні мотопомпи», - зауважив начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Він акцентував на тому, що основне завдання зараз - остаточно загасити пожежу. Для цього напрацьовують додаткові рішення.

Часті пожежі, що виникають внаслідок ворожих обстрілів, фіксують на прикордонні. Лише в Новгород-Сіверському районі у результаті бойових дій з 1 серпня по 23 вересня виникло півсотні пожеж. Вогнем знищено 116 домогосподарств, 40 га сухої трави та 95 га лісової підстилки. Сьогодні відбулася координаційна нарада з представниками ДСНС, Національної поліції, військовими, головами громад та керівниками лісових господарств.

Говорили про допомогу в евакуації населення і створення додаткових можливостей для відселення.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

На Менщині рибний браконьєр, за допомогою 12 од. сіток, незаконно наловив риби на понад 116 тис.грн 14:26

25 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення спільного рибоохоронного рейду разом з працівниками Сектору водної поліції ГУНП у Чернігівській області на водоймах Корюківського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

Сучасне обладнання у лікарні, укриття в закладі дошкільної освіти, локальна та нішева продукція від місцевих виробників: що показали начальнику ОВА на Козелеччині 14:24

Учора В’ячеслав Чаус був із робочим візитом у Козелецькій громаді. Відвідав лікарню інтенсивного лікування, де встановили високотехнологічне обладнання. З’ясував, які потреби має один із закладів дошкільної освіти. І які питання турбують місцевий бізнес.

Підтримка Третьої штурмової бригади. Розширено перелік частин, яким допомагатиме громада Чернігова 14:14

Громада Чернігова допомагатиме ще двом військовим частинам, одна з яких – третя окрема штурмова бригада, інша – чернігівська. Рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 26 вересня відповідні зміни внесені до міської Програми шефської допомоги військовим частинам ЗСУ, Нацгвардії, Державної спецслужби транспорту та Державної прикордонної служби України.

Слідчі поліції Чернігівщини повідомили про підозру членам організованої злочинної групи «чорних лісорубів» 14:11

Поліцейські під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури встановили, що підозрювані мешканці Ніжинського району у складі організованої злочинної групи здійснювали незаконну заготівлю дерев твердих порід у промислових масштабах, з подальшим збутом протиправно добутої деревини третім особам.

Вчитися ніколи не пізно… 08:48

«Сісти за парту» у 55 Ніну Самофал змусили життєві обставини, коли повернулася на роботу після тривалої перерви.