Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 21 вересня, 04:13:36

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

20.09.2024   11:52Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 1 надзвичайну ситуацію та 30 небезпечних подій, а саме: 3 дорожньо-транспортні пригоди та 27 пожеж. Внаслідок цих подій 6 осіб постраждали.

МНС

МНС

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

2 вибухи зі ствольної артилерії 152 мм біля н.п. Прогрес Новгород-Сіверського району.

2 вибухи (FPV-дрон) на околиці н.п. Залізний Міст Новгород-Сіверського району.

Знищено приватний автомобіль, пошкоджені трактор сільгосппідприємства та частково житловий будинок.

21 вибух зі ствольної артилерії 152 мм  біля н.п. Миколаївка Новгород-Сіверського району.

4 вибухи (скид з БпЛА)  біля н.п. Грем’яч Новгород-Сіверського району.

1 вибух (FPV-дрон) біля н.п. Кам'янська Слобода Новгород-Сіверського району.

6 вибухів зі ствольної артилерії 152 мм біля н.п. Миколаївка Новгород-Сіверського району.

1 вибух (скид з БпЛА)  біля н.п. Хрінівка Корюківського району.

12 вибухів з міномету 120 мм  біля н.п. Карповичі Новгород-Сіверського району.

9 вибухів зі ствольної артилерії 122 мм біля н.п. Карповичі Новгород-Сіверського району.

10 вибухів зі ствольної артилерії 152 мм біля н.п. Миколаївка Новгород-Сіверського району.

2 вибухи зі ствольної артилерії 122 мм біля н.п. Прогрес Новгород-Сіверського району.

4 вибухи з міномету 120 мм  біля н.п. Михальчина Слобода Новгород-Сіверського району.

1 вибух (FPV-дрон)  біля  н.п. Карповичі Новгород-Сіверського району.

8 вибухів зі ствольної артилерії 122 мм біля  н.п. Карповичі Новгород-Сіверського району.

6 вибухів зі ствольної артилерії 152 мм  біля н.п. Миколаївка Новгород-Сіверського району.

Про втрати серед місцевого населення та пошкодження іншої цивільної інфраструктури інформації не надходило.

Надзвичайні ситуації – 1:

Біля с. Лошакова Гута Чернігівського району (Деснянська ТГ) о 09 год. 19 вересня за результатами аеророзвідки виявлено осередки горіння покладів торфу на площі 80 га окремими осередками. Загальна площа пройдена полум’ям по сухій рослинності складає 98 га. Глибина залягання 0,3-2 м. Горіння відбувається на глибині 30-40 см.

Для ліквідації пожежі залучено 11 одиниць техніки, 47 чоловік, з них: від  ГУ ДСНС - 5 одиниць техніки, обладнання двох лісових модулів з 2 МП, 37 чоловік особового складу; від ДП «Ліси України» - 3 одиниці техніки, 5 чоловік; від ЗСУ - 1 одиниця техніки, 5 чоловік. Проводяться роботи щодо обмеження розповсюдження горіння та ліквідації осередків пожежі.

Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення:

Внаслідок бойових дій станом на 06 год. 20 вересня знеструмлені 13 ЛЕП 10 кВ (з них 10 ЛЕП частково), 82 трансформаторні підстанції, 27 населених пунктів (з них 4 частково). Без електропостачання залишаються 1707 споживачів.

Дорожньо-транспортні пригоди – 3:

- в м. Чернігові по вул. Незалежності, 12б о 08 год. 37 хв. 19 вересня водій мотоцикла марки "VIPER ZS200N" не вибрав безпечної швидкості, не дотримався дистанції і  здійснив зіткнення з автомобілем  марки "Subaru Outback", що був припаркований з краю дороги. Внаслідок пригоди водій мотоциклу отримав травми, надано медичну допомогу у КНП «Чернігівська міська лікарня №2», направлений на амбулаторне лікування;

- в м. Чернігові по проспекту Миру біля будинку №306 о 07 год. 50 хв. 19 вересня водійка автомобіля марки ЗАЗ "Lanos", виконуючи маневр зміни смуги руху, допустила зіткнення із вантажівкою "SCHMITZ SKI24", після чого  відбулось зіткнення із двома автомобілями, що рухались у зустрічному напрямку. Внаслідок пригоди водії усіх чотирьох транспортних засобів отримали незначні травми, госпіталізації не потребують.

- в с. Атюша Новгород-Сіверського району (Коропська ТГ) по вулиці Захисників Вітчизни, 40 о 21 год. 19 вересня  водій мотоцикла "Viper 200" не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки та здійснив падіння з транспортного засобу. Внаслідок пригоди водій мотоциклу отримав травми, госпіталізації не потребує.

Пожежі – 27:

пожежі в житловому секторі – 4:

  - в м. Остер Чернігівського району (Остерська ТГ) в господарстві по вул. Пекура, 31 о 06 год. 05 хв. 19 вересня сталася пожежа житлового будинку (10х12 м, стіни цегляні, покрівля металева). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на всій площі, пошкоджено стіни. Причина встановлюється;

  - в с. Оленівка Ніжинського району (Борзнянська ТГ) в господарстві по вул. Шевченка, 30 о 13 год. 17 хв. 19 вересня сталася пожежа житлового будинку (15х15 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 75 кв.м, прибудова на площі 30 кв.м та майно. Причина встановлюється;

  - в с. Линовиця Прилуцького району (Линовицька ТГ) в господарстві по вул. Шевченка, 11 о 16 год. 08 хв. 19 вересня сталася пожежа господарчої споруди (5х9 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 8 кв.м, 3 куб.м дров, пошкоджено стіни на площі 18 кв.м, перекриття та покрівлю на площі 6 кв.м. Причина встановлюється;

  - в с. Бобрик Ніжинського району (Вертіївська ТГ) в господарстві по вул. Товстого, 1 о 16 год. 28 хв. 19 вересня сталася пожежа житлового будинку (4х5 м, стіни дерев'яні, покрівля металева). Вогнем пошкоджено стіни на площі 5 кв.м, стелю на площі 3 кв.м та майно. Причина – встановлюється.

пожежі сухої трави та сміття – 20 пожеж на відкритій території загальною площею 33,31 га. Причина - потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал.

пожежі в лісовому масиві –1:

  - біля с. Вороб`ївка  Новгород-Сіверського району на території ДП "Новгород-Сіверськийагролісгосп" о 13 год. 25 хв. 19 вересня сталася пожежа настилу в лісі на площі 1,7 га та сухої трави на площі 1 га. Причина та збитки – встановлюються;

інші пожежі –1:

  - в  м. Чернігові на прибудинковій території по проспекту Перемоги, 98 о 16 год. 13 хв. 19 вересня сталася пожежа сміття в сміттєзбірнику. Причина - потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал.

пожежа торфу –1:

- біля с. Лошакова Гута Чернігівського району (Остерська ТГ)  на відкритій території о 09 год. 00 хв. 19 вересня внаслідок займання сухої трави сталася пожежа торфу на площі 80 га. Причина - потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал. Гасіння триває (класифікована як НС).

Доповнення до інформації про пожежі:

 Триває гасіння осередка пожежі торфу біля с. Крені Чернігівського району (Остерська ТГ) на площі  1,25 га, ліквідовано за добу осередки займання на площі 0,05 га.

Виявлення та знешкодження боєприпасів: піротехнічні підрозділи 4 рази залучалися до виконання робіт за призначенням, ВНП не виявлено (з початку бойових дій знешкоджено 53965 ВНП).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 14 мкр/год., Ніжин – 13 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 14 мкр/год., Семенівка – 13 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 19 вересня по 20 годину 20 вересня очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер північно-східний 5-10 м/с. Температура вночі 5-10º, вдень 21-26º тепла. По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер північно-східний 5-10 м/с. Температура вночі 6-8º, вдень 23-25º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«Фінансова грамотність з нуля». Для чернігівців запустили безкоштовний онлайн-курс із фінансової грамотності

«Фінансова грамотність з нуля». Для чернігівців запустили безкоштовний онлайн-курс із фінансової грамотності 17:09

Чернігівців запрошують на безоплатний онлайн-курс із фінансової грамотності від освітньо-культурної мережі Гончаренко центр. Учасникам пояснять, як планувати сімейний бюджет, користуватися фінансовими інструментами, інвестувати кошти та збільшувати дохід.

 У Сновській громаді Корюківщини поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який систематично вчиняв домашнє насильство

У Сновській громаді Корюківщини поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який систематично вчиняв домашнє насильство 16:05

Житель одного з сіл району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Кривднику загрожує до двох років позбавлення волі.

В’ячеслав Чаус юним боксерам: Кожна перемога цінна. Та українці на п’єдесталах світу саме в цей буремний час – додатковий ковток сили 15:56

4 «срібла» та 2 «бронзи» від боксерів Чернігівщини поповнили скарбничку національної збірної на чемпіонаті Азії з боксу. Змагання проходили протягом серпня-вересня в Аль-Айні, Об’єднані Арабські Емірати.

Мінекономіки запускає серію тренінгів в рамках державної програми грантового навчання «Від заявки до гранту» 10:51

Міністерство економіки розпочало серію тренінгів «Основи грантового фінансування для переробних підприємств. Розробка, написання та захист бізнес-плану».

Чернігівські спортсмени вибороли золото і бронзу зі стрільби кульової на літньому чемпіонаті України 10:33

Завершилися змагання Відкритого літнього чемпіонату України з олімпійських вправ імені ЗТУ А.П.Кукси зі стрільби кульової, що проходили з 12 по 19 вересня 2024 року у місті Вінниця

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини