Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 20 вересня, 00:08:15

«Власна справа» на Чернігівщині: 113 позитивних рішень цього року

19.09.2024   14:57Агенцiя

У поточному році 113 жителів Чернігівщини стали переможцями за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота». Сума фінансової підтримки від держави на започаткування або розвиток їх бізнесу становить 26,9 млн грн.

Схвалені бізнес-проєкти передбачають створення в області 239 робочих місць. Про це повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник.

Серед цьогорічних переможців на отримання грантових коштів нашого регіону більшість (73,5%) діючі фізичні особи-підприємці, 15% – новачки у бізнесі, 11,5% - юридичні особи. Понад 75% з них мають вищу освіту. І ще цікава статистика: серед цьогорічних отримувачів мікрогрантів 67% жінок, а 33% чоловіків. Більшість переможців у Чернігові (69), Прилуках (14) та Ніжині (9).

Напрями підприємництва, в яких працюватимуть грантоотримувачі, різноманітні. Найпопулярніші з них: оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів, тимчасове розміщування й організація харчування та переробна промисловість.

Загалом на Чернігівщині за час дії програми «Власна справа» маємо 373 позитивних рішень. Загальна сума грантових коштів склала 88,7 млн грн.

«Завдяки цій грантовій програмі діючі підприємства та підприємці змогли опанувати нові напрямки, розширити асортимент продукції та послуг, наростити обсяги виробництва, інші – здійснити свою мрію, започаткувавши бізнес. Наразі вони працюють, сплачують податки, створюють робочі місця в різних галузях, зміцнюють нашу економіку», – сказала Людмила Ключник.

Грантова програма «Власна справа» – одна зі складових політики «Зроблено в Україні», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським.

Подати заявку на грант: https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu

Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Віддала 58 тисяч гривень за неіснуючий трактор: поліція Чернігівщини закликає громадян сплачувати за товар тільки після його отримання 15:09

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в інтернеті та на сайтах безкоштовних оголошень. 18 вересня до поліції звернулася 44-річна жителька Чернігова. В Інтернеті жінка знайшла оголошення про продаж трактора за привабливою ціною.

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин 15:03

Члени сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин мають право на грошове забезпечення захисників.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:54

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 26 пожеж та 2 випадки загибелі на водних об’єктах. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 1 особа постраждала.

Міжнародні та вітчизняні організації актуалізують потреби Чернігівщини для ефективної підтримки населення 09:46

Чергова координаційна зустріч з партнерськими організаціями ООН, які надають гуманітарну допомогу нашому регіону з початку повномасштабної війни, відбулася сьогодні на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва. Мета – актуалізувати потреби для раціонального планування своєї діяльності на наступні періоди.

В Ніжині побудують нову модульну лікарню 09:02

Верховною Радою України затверджено Проєкт Закону про ратифікацію Рамкового договору між Урядом України та Урядом Франції щодо будівництва нової модульної лікарні в Ніжині. Цьому передувала кропітка робота міської влади протягом двох років.