Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 18:43:48

Освіта, енергонезалежність, фізична та інформаційна безпека: В’ячеслав Чаус ознайомив представників Бундестагу з реальною обстановкою в області

18.09.2024   11:32Агенцiя

Чисельна делегація представників Бундестагу вчора відвідала Чернігівщину, оглянула підвал школи Ягідного та інші місця воєнних злочинів агресора в області. Опісля начальник ОВА В’ячеслав Чаус розповів депутатам, радникам та керівникам офісів парламентарів хронологію подій та поточний стан області.

Серед уточнюючих запитань – розвиток освіти. Голова ОДА акцентував на значному зростанні охоплення очною освітою цьогоріч. Це стало можливим завдяки покращенню безпекових умов у закладах – побудові, ремонті укриттів за кошт держави, місцевих бюджетів та міжнародних партнерів.

    Звісно, два роки пандемії та третій рік повномасштабної війни дуже відобразилися на якості освіти в регіоні. Та, як на мене, освітні втрати все ж наздогнати можна. Важко наздогнати соціалізацію. До прикладу, діти, які зараз пішли в 4 клас, жодного разу не збиралися разом, – акцентував В’ячеслав Чаус.

Складна ситуація в області з енергетикою. Щоденні обстріли прикордоння знищують повітряні ЛЕП.

    Наразі без електроенергії 1700 споживачів на прикордонні. Часом ця цифра сягає 42-45 тисяч. Наші енергетики роблять неймовірне, але щоразу це робити складніше», – зауважив начальник ОВА. – «Альтернативна енергетика – те, що врятує нас у майбутньому. Генератори – це тимчасове рішення. Ми потребуємо когенераційних установок, блочно-модульних котелень, – зазначає очільник ОВА.

Значно ускладнює роботу в усіх галузях – робота російських ІПСО.

    Ягідне – це фейк. Буча, Ірпінь.... та інші місця масових вбивств та катувань цивільних українців російською армією. Усе – фейк», – такі меседжі досі розносить по світу пропаганда рф. Це гальмує реакцію на очевидний тероризм, – наголошує В’ячеслав Чаус.

На що депутат німецького Бундестагу Нільс Грюндер зауважив: «Побачене справді вражає. Кожен з делегації робитиме все, аби поширити реальні відомості про те, що відбувається зараз насправді».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Віддала 58 тисяч гривень за неіснуючий трактор: поліція Чернігівщини закликає громадян сплачувати за товар тільки після його отримання 15:09

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в інтернеті та на сайтах безкоштовних оголошень. 18 вересня до поліції звернулася 44-річна жителька Чернігова. В Інтернеті жінка знайшла оголошення про продаж трактора за привабливою ціною.

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин 15:03

Члени сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин мають право на грошове забезпечення захисників.

«Власна справа» на Чернігівщині: 113 позитивних рішень цього року

«Власна справа» на Чернігівщині: 113 позитивних рішень цього року 14:57

У поточному році 113 жителів Чернігівщини стали переможцями за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота». Сума фінансової підтримки від держави на започаткування або розвиток їх бізнесу становить 26,9 млн грн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:54

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 26 пожеж та 2 випадки загибелі на водних об’єктах. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 1 особа постраждала.

Міжнародні та вітчизняні організації актуалізують потреби Чернігівщини для ефективної підтримки населення 09:46

Чергова координаційна зустріч з партнерськими організаціями ООН, які надають гуманітарну допомогу нашому регіону з початку повномасштабної війни, відбулася сьогодні на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва. Мета – актуалізувати потреби для раціонального планування своєї діяльності на наступні періоди.