Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 02:02:58

Олександр Ломако привітав представників та представниць сфери фізичної культури та спорту з їх професійним святом

13.09.2024   16:04Агенцiя

Напередодні Дня фізичної культури і спорту України, який відзначається щорічно, у другу суботу вересня, в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако зустрівся з представниками та представницями сфери фізичної культури та спорту міста для вручення почесних грамот та подяк Чернігівської міської ради.

    – Мені дуже приємно привітати вас у переддень цього свята. В умовах, коли Україна та українське військо воюють за нашу свободу та незалежність – кожна перемога дуже цінна. В момент перемоги на спортивній ниві, коли підіймається український прапор, грає Гімн і наші спортсмени стоять на п'єдесталі – ми відчуваємо гордість і розуміємо, що Україна – нація переможців. Головна наша Перемога попереду і ми її всі чекаємо, – каже в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

     Почесною грамотою міської ради та виконавчого комітету нагороджено:

Кривонос Наталію Віталіївну – заступницю директора з навчально-тренувальної роботи, тренерку-викладачку відділення легкої атлетики комунального позашкільного навчального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа "Україна"» Чернігівської міської ради.

Коляду Олену Анатоліївну – головну бухгалтерку комунального позашкільного навчального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа "Фортуна"» Чернігівської міської ради.

 Подяку міського голови оголошено:

Шевцовій Ларисі Володимирівні – тренерці-викладачці відділення веслування на байдарках та каное комунального позашкільного навчального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа "Україна"» Чернігівської міської ради.

Коржинському Євгенію Володимировичу – тренеру-викладачу відділення велосипедного спорту комунального позашкільного навчального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа "Україна"» Чернігівської міської ради.

Шульзі Олександру Петровичу – тренеру-викладачу відділення легкої атлетики комунального позашкільного навчального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа "Україна"» Чернігівської міської ради.

Овчаренку Ігорю Миколайовичу – тренеру-викладачу відділення легкої атлетики комунального позашкільного навчального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №2» Чернігівської міської ради.

З 1-го вересня 2022 року спортивні школи Чернігівської міської ради відновили роботу та участь у спортивних заходах. Сьогодні сім спортивних шкіл охоплює майже 15% дітей та молоді, які проживають у місті. 3 152 учні та учениці під керівництвом 135 тренерів-викладачів займаються 21 видом спорту.



В місті розвиваються 18 олімпійських видів спорту, з яких 16 в дитячо-юнацьких школах Чернігівської міської ради, такі як: біатлон, бокс, вільна боротьба, важка атлетика, велосипедний спорт, веслування на байдарках і каное, волейбол, пляжний волейбол, художня гімнастика, дзюдо, легка атлетика, стрільба з лука, кульова стрільба, настільний теніс, тхеквондо, футбол.

Станом на 01.01.2024 року до складу збірних команд України з олімпійських видів спорту входить до: основного складу – 41 особа, кандидатів – 33, резерву – 21. Підготовлено: «майстрів спорту України» – 11, «майстрів спорту міжнародного класу» – один спортсмен, «кандидатів у майстри спорту України» – 101, «I розряд» – 144.

Протягом року спортсмени міста брали участь у міжнародних змаганнях. Їх здобутки:

    1-ше та 3-тє місця на європейських іграх з кульової стрільби;
    2-ге та 3-тє місця на чемпіонаті світу з кульової стрільби;
    3-тє місце на чемпіонаті Європи з важкої атлетики;
    3-тє місце на літньому чемпіонаті світу з біатлону;
    чотири 1-ші, 2-ге та 3-тє місця на VI чемпіонаті світу з плавання серед осіб з порушенням слуху;
    два 1-их, 2-ге та два 3-х місця на Чемпіонаті світу з важкої атлетики серед юніорів до 20 років.

Також у місті розвивається 13 неолімпійських видів спорту, з яких п'ять в дитячо-юнацьких спортивних школах (боротьба самбо, кікбоксинг ІСКА, панкратіон, рукопашний бій, шахи). Регулярними заняттями охоплено 540 чоловік під керівництвом 17 тренерів-викладачів.

Серед вихованців відділень з неолімпійських видів спорту 55 вихованцям присвоєно другий та третій спортивні розряди, 28 осіб виконали вимоги першого розряду, 15 – стали кандидатами в «майстри спорту України», сімом присвоєно звання «майстер спорту України».

До складу національної збірної команди України з неолімпійських видів спорту різних рівнів входить 10 вихованців спортивних шкіл (чотири – основний склад, чотири – кандидати до основного складу, два – резерв).

Протягом I півріччя 2024 року учні-спортсмени дитячо-юнацьких спортивних шкіл брали участь у чемпіонатах, кубках України та інших всеукраїнських турнірах з різних видів спорту. Їх здобутки:

    Відділення рукопашного бою – 23 медалі (сім золотих, п'ять срібних, 11 бронзових);
    відділення стрільби з лука – дві золотих медалі;
    відділення тхеквондо ВТФ – 41 медаль (шість золотих, 15 срібних, 20 бронзових);
    відділення дзюдо – 10 медалей (п'ять золотих, чотири срібних, одна бронзова);
    відділення веслування на байдарках і каное – 10 медалей (сім золотих, дві срібних, одна бронзова);
    відділення легкої атлетики – вісім медалей (одна золота, три срібних, чотири бронзових);
    відділення велосипедного спорту – 18 медалей (шість золотих, вісім срібних, чотири бронзових);
    відділення кікбоксингу ІСКА – дев'ять медалей (п'ять золотих, чотири срібних);
    відділення кульової стрільби – 43 медалі (13 золотих, 11 срібних, 19 бронзових);
    відділення панкратіону – чотири медалі (бронзових);
    відділення важкої атлетики – 20 медалей (дев'ять золотих, шість срібних, п'ять бронзових);
    відділення боксу – дві медалі (золота та срібна).

Пресслужба Чернігівської міської ради

 

Останні новини Чернігівщини

Урядовий проєкт

Урядовий проєкт "Армія відновлення" на Чернігівщині 17:45

Станом на 17.09.2024 року Чернігівська область у трійці лідерів серед регіонів України по кількості виданих направлень на суспільно корисні роботи.

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів 17:43

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Юні спортсмени Чернігівщини здобули бронзу на чемпіонаті України з бойового самбо 17:33

13-15 вересня 2024 року у місті Київ проходив чемпіонат України з бойового самбо, розділ "Про-фул" по 5-ти віковим категоріям.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 13:09

Протягом минулої доби зареєстровано 38 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду, 36 пожеж. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

На Чернігівщині судитимуть агента фсб рф, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів 11:34

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини