Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 16 вересня, 13:09:44

Складні часи вимагаються рішучих дій: як розвивається бізнес на Прилуччині

06.09.2024   10:10Агенцiя

Наразі весь бізнес Чернігівщини – прикордонного деокупованого регіону – переживає не найкращі часи. Прилуцький район – не виняток з-поміж п’яти, адже будь-який розвиток потребує інвестицій, іншими словами – надто ризикових рішень під час війни.

    «Кожен бізнес зараз, не тільки на Прилуччині, стикається з проблемою фінансової підтримки. Зі свого боку, намагаємося знайти баланс, спілкуючись з бізнесом про наявні проблеми та реальну допомогу, яка потрібна і яку ми можемо надати», – наголосив начальник Прилуцької РВА Володимир Чернов на сьогоднішньому брифінгу в медіацентрі ОВА.

Важливим напрямом є підтримка держави. Приміром, з 2022 року 22 підприємці отримали грантову допомогу на загальну суму більш ніж 5 млн грн, забезпечивши таким чином створення понад 40 нових робочих місць. Минулого тижня у Прилуках запрацював другий в області офіс підтримки малого і мікробізнесу «Зроблено в Україні», на базі якого можна проконсультуватися щодо започаткування власної справи, використання урядових ініціатив тощо.

Читати також: У Прилуках запрацював другий на Чернігівщині офіс «Зроблено в Україні»

Як зазначив Володимир Чернов, Прилуцький район – аграрний, тому більшість підприємств мають сільськогосподарське спрямування. Водночас є й промислові. Таких налічується близько 35, зокрема одне з бюджетоутворюючих – ТОВ «ПК «Пожмашина». Під час війни частину його потужностей релоковано до іншого регіону.

    «В складні часи потрібно знаходити позитивні моменти для розвитку. Труднощі – це можливості», – переконаний генеральний директор ТОВ «ПК «Пожмашина» Олег Авер’янов.

 

Спікер розповів, що свого часу довелося прийняти нелегке рішення, розділивши виробничі спроможності. В результаті працюють два підприємства: одне з виготовлення сільськогосподарської техніки на Чернігівщині, інше – пожежної аварійно-рятувальної на Львівщині.

Загальна кількість працівників компанії складає пів тисячі осіб. Саме пошук фахівців і є однією з найголовніших проблем. Відтак керівник ПК «Пожмашина» вже зараз інвестує у підготовку потрібних кадрів, допомагаючи профтехам із закупівлею навчального обладнання та подальшим працевлаштуванням випускників.

За словами Володимира Чернова, подібна практика застосовується і в інших галузях.

Детальніше – у наступному відео.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

У Прилуках поліцейські викрили чоловіка, який незаконно отримав лікарські наркотичні засоби на 500 тисяч гривень для подальшого збуту 11:50

Співробітники відділу кримінальної поліції встановили схему, за якою 34-річний місцевий мешканець систематично здобував «товар» для наркоторгівлі. Впродовж 2021-2023 років зловмисник отримав у медзакладах майже 500 блістерів обмежених в обігу таблеток метадону.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:47

Протягом минулої доби зареєстровано 79 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 4 дорожньо-транспортні пригоди та 74 пожежі. Внаслідок цих подій 5 осіб постраждали.

На Чернігівщині браконьєр за допомогою електроструму наловив 83 кг риби на понад 180 тис.грн 11:15

15 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення рибоохоронного рейду на водоймах Прилуцького району викрито грубе порушення Правил рибальства.

“Rock залежність” у філармонійному центрі 09:13

Зануритися в море енергії та драйву рок-концерту, де потужні гітарні рифи поєднуються з пристрасними звуками рояля, віолончелі, скрипки, запросили чернігівських глядачів учасники харківського проєкту “Rock залежність”.

Виключення з реєстру єдиного податку за порушення умов діяльності 09:07

Щодо анулювання реєстрації платника єдиного податку шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі не виконання обов’язку щодо виключення заборонених видів діяльності або переходу на сплату інших податків і зборів

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини