Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 16 вересня, 21:49:23

Для мешканців Срібнянської, Варвинської та Талалаївської громад розпочав роботу мобільний аптечний пункт

04.09.2024   14:46Агенцiя

Розширення аптечної мережі в умовах області, яка має специфічні труднощі логістики через військові конфлікти та недостатню транспортну доступність для мешканців, є критично важливим завданням.

З метою забезпечення повного охоплення програмою доставки ліків у віддалені населені пункти та запуску пересувних аптечних пунктів в рамках державної програми «Доступні ліки» Чернігівською обласною військовою адміністрацією було видане доручення щодо удосконалення роботи та розширення мережі мобільних аптечних пунктів у віддаленій сільській місцевості та на прикордонних територіях регіону. Для забезпечення доступу до програми «Доступні ліки» більшій кількості населення області, на Чернігівщині реалізовується проєкт «Мобільний аптечний пункт». Ця опція особливо актуальна для прикордонних населених пунктів.

Другого вересня , розпочав діяльність черговий мобільний аптечний пункт ДП «Укрвакцина» спільно з PACT Inc. в рамках впровадження проєкту «Інновації для подолання епідемії ВІЛ», що фінансується Агенством США з Міжнародного Розвитку (USAID) в межах Срібнянської, Варвинської та Талалаївської територіальних громад Чернігівської області.

Наразі першим населеним пунктом, де жителі отримали послуги з роздрібної торгівлі лікарськими засобами та виробами медичного призначення, стало село Калюжинці Срібнянської ТГ.

У подальшому функціонування мобільних аптечних пунктів ДП «Укрвакцина» буде здійснюватися відповідно до маршрутів, затверджених наказом ДП «Укрвакцина» від 06.05.2024 р. №26/од «Про затвердження маршрутів мобільних аптечних пунктів для провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами».


 

Останні новини Чернігівщини

У Прилуках поліцейські викрили чоловіка, який незаконно отримав лікарські наркотичні засоби на 500 тисяч гривень для подальшого збуту 11:50

Співробітники відділу кримінальної поліції встановили схему, за якою 34-річний місцевий мешканець систематично здобував «товар» для наркоторгівлі. Впродовж 2021-2023 років зловмисник отримав у медзакладах майже 500 блістерів обмежених в обігу таблеток метадону.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:47

Протягом минулої доби зареєстровано 79 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 4 дорожньо-транспортні пригоди та 74 пожежі. Внаслідок цих подій 5 осіб постраждали.

На Чернігівщині браконьєр за допомогою електроструму наловив 83 кг риби на понад 180 тис.грн 11:15

15 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення рибоохоронного рейду на водоймах Прилуцького району викрито грубе порушення Правил рибальства.

“Rock залежність” у філармонійному центрі 09:13

Зануритися в море енергії та драйву рок-концерту, де потужні гітарні рифи поєднуються з пристрасними звуками рояля, віолончелі, скрипки, запросили чернігівських глядачів учасники харківського проєкту “Rock залежність”.

Виключення з реєстру єдиного податку за порушення умов діяльності 09:07

Щодо анулювання реєстрації платника єдиного податку шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі не виконання обов’язку щодо виключення заборонених видів діяльності або переходу на сплату інших податків і зборів

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини