Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 16 вересня, 22:01:28

У Чернігові впроваджують посилений пакет послуг для сімей із дітьми

04.09.2024   11:43Агенцiя

У Чернігівській міській раді 3 вересня відбулося чергове засідання робочої групи проєкту «Мінімальний пакет інтегрованих соціальних послуг для сімей із дітьми».

Ця зустріч відбувалася під головуванням заступниці міського голови Вікторії Пекур, за участі керівників і представників структурних підрозділів міської ради, надавачів соціальних послуг, представників служби у справах дітей, представників Української освітньої платформи. Наразі фахівцями вже напрацьований покроковий план впровадження та підсилення соціальних послуг для сімей з дітьми.

    – Нам потрібно адаптувати це все під можливості, безпосередньо, Чернігівської міської територіальної громади. Це важливо, оскільки нас цікавлять ті проблеми, які є в громаді, і з якими ми стикаємося, і  те, як і на якому етапі ми можемо впровадити або підсилити послуги, зважаючи на фінансові можливості, і звичайно, людські ресурси, – зазначила на початку засідання Вікторія Пекур.

У ході спілкування окремо обговорили вісім соціальних послуг, які вже запроваджені, або які заплановано підсилити чи запровадити у громаді:

    Консультування/формування життєстійкості – формування батьківських компетенцій, групи взаємопідтримки, сімейне консультування, ненасильницьке вирішення конфліктів.
    Соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.
    Раннє втручання.
    Супровід під час інклюзивного навчання (асистент дитини).
    Денний догляд дітей з інвалідністю.
    Соціальний супровід сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах (асистент сім’ї).
    Кризове та екстрене втручання.
    Соціальна інтеграція дітей та осіб, які мають досвід альтернативного догляду та виховання (інстутиційного та / або сімейного).

Нагадаємо, у лютому 2024 року підписаний Меморандум про взаєморозуміння та взаємодію між UNICEF та Чернігівською міською територіальною громадою, в результаті якого реалізується даний проєкт. Впроваджується він UNICEF Ukraine та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KFW). У консорціум входять: Українська мережа за права дитини, СОС Дитячі Містечка Україна, ГО «Соціальна Синергія» та Українська освітня платформа.

В рамках цього проєкту проводяться тренінги та вебінари як в онлайн-форматі, так і офлайн-зустрічі.

Робоча група створена з метою впровадження у громаді базових соціальних послуг, налагодженню плідної співпраці органів місцевої влади з місцевими надавачами соціальних послуг, з громадськими організаціями та донорами.

Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

У Прилуках поліцейські викрили чоловіка, який незаконно отримав лікарські наркотичні засоби на 500 тисяч гривень для подальшого збуту 11:50

Співробітники відділу кримінальної поліції встановили схему, за якою 34-річний місцевий мешканець систематично здобував «товар» для наркоторгівлі. Впродовж 2021-2023 років зловмисник отримав у медзакладах майже 500 блістерів обмежених в обігу таблеток метадону.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:47

Протягом минулої доби зареєстровано 79 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 4 дорожньо-транспортні пригоди та 74 пожежі. Внаслідок цих подій 5 осіб постраждали.

На Чернігівщині браконьєр за допомогою електроструму наловив 83 кг риби на понад 180 тис.грн 11:15

15 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення рибоохоронного рейду на водоймах Прилуцького району викрито грубе порушення Правил рибальства.

“Rock залежність” у філармонійному центрі 09:13

Зануритися в море енергії та драйву рок-концерту, де потужні гітарні рифи поєднуються з пристрасними звуками рояля, віолончелі, скрипки, запросили чернігівських глядачів учасники харківського проєкту “Rock залежність”.

Виключення з реєстру єдиного податку за порушення умов діяльності 09:07

Щодо анулювання реєстрації платника єдиного податку шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі не виконання обов’язку щодо виключення заборонених видів діяльності або переходу на сплату інших податків і зборів

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини