Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 04:02:25

На Чернігівщині стартував проєкт, який підтримує розвиток жіночого підприємництва

02.09.2024   10:55Агенцiя

На Чернігівщині розпочався проєкт, спрямований на підтримку жіночого підприємництва, який покликаний змінити життя багатьох жінок, що постраждали від військової агресії.

Нещодавно у Чернігові відкрилося представництво проєкту «Місце Надії України», який вже охопив чотири області: Чернігівську, Волинську, Полтавську та Миколаївську.
 
Вікторія Довгаль, асистентка проєкту в Чернігівській області, розповіла про важливість цієї ініціативи: «Ми прагнемо допомогти жінкам адаптуватися до нових реалій та знайти своє місце у сучасному світі, створюючи можливості для відкриття власної справи або працевлаштування. Наша мета – надати підтримку тисячі жінкам, а також сприяти працевлаштуванню або самозайнятості щонайменше трьохсот учасниць проєкту».
 
Проєкт орієнтований на жінок, які пережили наслідки військових дій. Він ставить перед собою завдання не тільки навчати, але й забезпечити психологічну підтримку, необхідну для подальшого успішного розвитку. Перший етап проєкту передбачає цикл занять з психологом, під час яких учасниці зможуть пропрацювати свої психологічні травми та зміцнити емоційний стан. Це важлива основа для того, щоб згодом займатися навчанням, шукати роботу та починати власний бізнес.
 
Другий етап проєкту зосереджується на навчанні підприємницьким навичкам та профорієнтації. Він складається з кількох модулів, на кожному з яких учасниці отримують завдання, що поступово підводять їх до досягнення конкретних результатів.
 
Проєкт впроваджується Асоціацією «Ягідництво України» за підтримки Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF) (United Nations Women’s Peace and Humanitarian Fund) та ООН Жінки в Україні (UN Women Ukraine) у партнерстві з БФ «Світ жінок» та ГС «Інноваційне фермерство та кооперація». У областях, де він реалізується, вже є успішні кейси, де жінки, пройшовши навчання, або започатковували свою власну справу, або були
працевлаштовані.
 
 
Проєкт «Місце Надії України» відкритий для кожної жінки, яка потребує підтримки і готова зробити крок до змін.
 
Участь можлива для кожної та абсолютно безкоштовна за умови реєстрації
https://bit.ly/UHPfb
 
Більш детально познайомитись з діяльністю проєкту «Місце надії України»:
https://www.instagram.com/ukrainianhopeplace
https://www.facebook.com/ukrainianhopeplace

Останні новини Чернігівщини

Урядовий проєкт

Урядовий проєкт "Армія відновлення" на Чернігівщині 17:45

Станом на 17.09.2024 року Чернігівська область у трійці лідерів серед регіонів України по кількості виданих направлень на суспільно корисні роботи.

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів 17:43

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Юні спортсмени Чернігівщини здобули бронзу на чемпіонаті України з бойового самбо 17:33

13-15 вересня 2024 року у місті Київ проходив чемпіонат України з бойового самбо, розділ "Про-фул" по 5-ти віковим категоріям.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 13:09

Протягом минулої доби зареєстровано 38 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду, 36 пожеж. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

На Чернігівщині судитимуть агента фсб рф, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів 11:34

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини