Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 03:55:46

Чернігівщина та Бельгія задокументували партнерські відносини

30.08.2024   13:57Агенцiя

Бельгія бере патронат над Чернігівською та Київською областями та планує спрямувати 150 млн євро на відбудову їх соціальної та енергетичної інфраструктури.

Зокрема, відповідний Меморандум про взаєморозуміння укладено між Бельгійським агентством з розвитку Enabel, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Чернігівською обласною військовою адміністрацією та Чернігівською міською радою.

    «Ми цінуємо потужну військову підтримку Бельгії, яка є надзвичайно важливою для України. Окрема вдячність за важливе рішення Королівства Бельгія долучитися до відновлення Київської та Чернігівської областей. Ці Меморандуми спрощують впровадження наших спільних програм та проєктів, сприятимуть відновленню, економічному й соціальному розвитку України. Упевнений, що Бельгія буде брати значну роль у відбудові нашої держави», — заявив виконувач обов’язків Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков.

Новопризначений Посол Бельгії в Україні Люк Якобс зазначив, що це його друга місія в Україні в якості посла, але вже зараз він спостерігає значне розширення співпраці між Україною та Бельгією. Це, на його думку, свідчить про консолідацію зусиль у відновленні України. Посол наголосив, що безпекова угода, яку підписали Президент України Володимир Зеленський та Прем’єром-міністр Бельгії Александером Де Кроо у травні нинішнього року, є вказівником та основою для посилення нашої співпраці на наступні роки.

Згідно з укладеним документом, сторони будуть реконструювати, оновлювати та будувати об’єкти освіти, охорони здоров’я та енергетичної інфраструктури. Україна та Бельгія також співпрацюватимуть над посиленням стійкості нашої країни — будувати укриття та запроваджувати резервні системи енергопостачання та опалення. Сторони також домовилися сприяти розвитку партнерських відносин між бельгійськими та українськими представниками. Окремо зазначена підтримка політичних реформ, які відповідають цілям інтеграції України до ЄС.

За повідомленням Міністерства розвитку громад,
територій та інфраструктури України
 

Останні новини Чернігівщини

Урядовий проєкт

Урядовий проєкт "Армія відновлення" на Чернігівщині 17:45

Станом на 17.09.2024 року Чернігівська область у трійці лідерів серед регіонів України по кількості виданих направлень на суспільно корисні роботи.

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів 17:43

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Юні спортсмени Чернігівщини здобули бронзу на чемпіонаті України з бойового самбо 17:33

13-15 вересня 2024 року у місті Київ проходив чемпіонат України з бойового самбо, розділ "Про-фул" по 5-ти віковим категоріям.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 13:09

Протягом минулої доби зареєстровано 38 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду, 36 пожеж. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

На Чернігівщині судитимуть агента фсб рф, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів 11:34

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини