Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 04:03:54

Меморіал Героїв, які віддали життя за свободу та незалежність України: у Чернігові розроблятимуть концепцію

28.08.2024   09:29Агенцiя

У Чернігові розроблять концепцію Меморіалу Героїв, які віддали життя за свободу та незалежність України. Для цього у 2024-2025 роках буде проведений всеукраїнський конкурс, залучатимуться найкращі фахівці. Про це 27 серпня на щотижневій загальноміській нараді повідомив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

– У суботу ми відзначали День Незалежності України – найвидатніше свято нашої держави. Поки його не святкуємо, а відзначаємо. Святкувати будемо після нашої Перемоги.

В ці дні, в першу чергу, хочеться привітати наших Героїв – Захисників та Захисниць, які зараз зі зброєю в руках захищають нашу незалежність. Збройні Сили України сьогодні – це єдиний гарант нашої незалежності. У другу – родини, чиї близькі зараз у полоні. Звичайно, це наш невимовний біль, і я підтримую чернігівців, які виходять у неділю на площу і вимагають повернути з полону всіх Захисників та Захисниць, і це обов’язково має статись. І, звичайно, хочу звернутися до родин загиблих Героїв, які втратили у цій війні найцінніше та найрідніше. Це ціна нашої незалежності, яка, на жаль, дуже велика і дорога. Найкраща пам'ять про всіх наших Героїв, які віддали та віддають своє життя за нашу свободу – збудувати таку країну, якою б вони пишалися: сильну, демократичну, насправді незалежну, яка гарантуватиме безпеку своїм громадянам, яку поважатимуть у світі, – підкреслив Олександр Ломако.

Очільник міста додав, що цими днями спілкувався з родинами загиблих. За результатами зустрічей вирішили розпочати роботу з розробки концепції Меморіалу Героїв, які віддали життя за свободу та незалежність України.

– Я хотів би чітко сказати, що місто планує розробити і замовити концепцію Меморіалу всіх Героїв, які віддали життя за свободу та незалежність України. Це буде Меморіал, який передаватиме одночасно і біль нашої громади через втрати і гордість за героїзм і мужність наших Захисників і Захисниць. Найкраще місце для такого Меморіалу – це Болдина гора. Це якісний сучасний масштабний проєкт. Будувати його однозначно треба після Перемоги, але замовляти концепцію можна й зараз. Це буде всеукраїнський конкурс, залучатимуться найкращі фахівці, архітектори. Я думаю, що його можна проводити вже в наступному році, а можливо й у цьому, – повідомив в. о. міського голови.

При цьому, важливо постійно приділяти належну увагу іншим пам’ятним місцям.

– Наразі наша відповідальність – місця поховань і меморіальний комплекс в Ялівщині, який вже будується, порядок та чистота на Яцево, де вже треба замінити прапори, відновити капличку. Крім того, треба привести до ладу поховання у мікрорайонах «Коти» та «Забарівка». Як мінімум, там має бути доглянута територія: покошена трава та прибрано. І виконувати це треба періодично, оскільки поховані там люди, які захищали наш Чернігів, – доручив Ломако.

Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Урядовий проєкт

Урядовий проєкт "Армія відновлення" на Чернігівщині 17:45

Станом на 17.09.2024 року Чернігівська область у трійці лідерів серед регіонів України по кількості виданих направлень на суспільно корисні роботи.

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів 17:43

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Юні спортсмени Чернігівщини здобули бронзу на чемпіонаті України з бойового самбо 17:33

13-15 вересня 2024 року у місті Київ проходив чемпіонат України з бойового самбо, розділ "Про-фул" по 5-ти віковим категоріям.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 13:09

Протягом минулої доби зареєстровано 38 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду, 36 пожеж. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

На Чернігівщині судитимуть агента фсб рф, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів 11:34

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини