Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 04:02:32

У дитсадках та школах зменшується кількість дітей

22.08.2024   13:52Агенцiя

Управлінням освіти здійснюється підготовка до нового навчального року. Про це йшлося під час загальноміської наради 20 серпня.

Що в дитячих садочках?

По-перше, відбувається формування груп, повідомив під час наради начальник управління Василь Білогура.
    – Попередньо, дітей буде на 160 менше, ніж минулого року. Очікується 6 560 дітей. Це досить невтішна новина, – зазначає Білогура. – Але, в той же час, здійснюється робота з поліпшення якості умов перебування в тих садочках, які є.
Наприклад, за підтримки UNICEF в п’яти дитсадках (№64, 70, 72, 73, 75) здійснюються ремонти групових приміщень. А з роботами в ДНЗ №19 фінансово допомагає Латвійська Республіка. Також частина робіт в інших закладах виконується коштом міського бюджету.

 Що в школах?
    – Орієнтовно на 1 100 дітей менше до попереднього навчального року. Тобто, 26 013 осіб. В той же час значно збільшується кількість дітей з особливими освітніми потребами і відповідних класів. У порівнянні з минулим роком, у нас буде на 49 дітей більше: загалом 348 учнів і 187 класів, – каже Білогура.

    
    Ремонт спеціалізованих кабінетів
За кошти міського бюджету ремонтують спеціалізовані кабінети в ліцеях:

№1 – STEAM-лабораторія;
№12 та 15 – два кабінети хімії;
№22 – кабінет інформатики.
 

Ремонт харчоблоків у школах
Французька неурядова організація «ACTED» допомагає з відновленням харчоблоків у школах  №20 і 33. А на ремонт цих же приміщень в школі №35 місто отримало кошти з державного бюджету.
У школі №13 аналогічні роботи фінансує швейцарсько-українського проекту «DECIDE». Згадана організація допомагає загалом з відбудовою цього освітнього закладу.

 
Будівництво протирадіаційних укриттів
    – На це Кабмін спрямовує місту майже 177 мільйонів гривень. Перші такі укриття буде збудовано у школах №2, 29 та 35, – повідомляє Василь Білогура.
Зазначимо, що це лише невелика частин робіт в закладах освіти, яка зараз виконується коштом бюджетних коштів та за підтримки партнерів.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Урядовий проєкт

Урядовий проєкт "Армія відновлення" на Чернігівщині 17:45

Станом на 17.09.2024 року Чернігівська область у трійці лідерів серед регіонів України по кількості виданих направлень на суспільно корисні роботи.

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів 17:43

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Юні спортсмени Чернігівщини здобули бронзу на чемпіонаті України з бойового самбо 17:33

13-15 вересня 2024 року у місті Київ проходив чемпіонат України з бойового самбо, розділ "Про-фул" по 5-ти віковим категоріям.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 13:09

Протягом минулої доби зареєстровано 38 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду, 36 пожеж. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

На Чернігівщині судитимуть агента фсб рф, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів 11:34

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини