Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 04:15:02

Перша річниця трагедії: в Чернігові вшанували пам'ять загиблих внаслідок ракетного удару рф 19 серпня

20.08.2024   10:15Агенцiя

Вчораі, 19 серпня 2024 року, минає рівно з рік з дня ракетного удару, завданого армієї російської федерації по Чернігівському обласному музично-драматичному театру ім. Т. Шевченка.

Напередодні, у Чернігівському кафедральному соборі святої великомучениці Катерини, відбулася панахида за сімома загиблими внаслідок чергового воєнного злочину росії.

 

19 серпня 2023 року загинули: 6-річна Софія Голинська, старша викладачка кафедри іноземної філології НУ «Чернігівська політехніка» Світлана Кормільцина, співробітниця директорату Навчально-наукового інституту архітектури, дизайну та геодезії НУ «Чернігівська політехніка» Наталія Торія, студент Навчально-наукового інституту механічної інженерії, технологій та транспорту НУ «Чернігівська політехніка» Назар Ющенко, співробітник організації «Право на захист», юрист Володимир Василенко, військовий Дмитро Магліч, інженер-енергетик Олександр Оніщенко.

 

Після чого відбулося покладання квітів до місця трагедії та вшанування загиблих. Участь у пам'ятному заході взяли родичі та близькі загиблих, в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та чернігівці.
   

    – Сьогодні ми вшановуємо пам'ять всіх людей, які загинули. Чернігівці пам'ятають і знають, що відбулося 19 серпня 2023 року. Ми єдині в цьому болю. Хочеться вкотре висловити співчуття рідним та близьким, які втратили своїх рідних в цій війні, в тому числі, 19 серпня 2023 року. Ми ніколи не пробачимо росіянам усі жертви і увесь біль, який вони нам завдають. Збройні Сили обов'язково помстяться за кожну невинну жертву, – говорить в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

 Нагадаємо, що внаслідок цього ракетного удару рф по Чернігову загинуло семеро осіб, понад 200 отримали різні пошкодження.

Відразу після удару на місці трагедії було розгорнуто роботу оперативного штабу з ліквідації наслідків. Паралельно з наданням постраждалим медичної допомоги, розпочалося обстеження пошкоджених будинків та будівель.

Серед постраждалих об'єктів були заклади освіти – три дитсадка відновили власними силами, а з ремонтом школи №3 допомогли партнери (там було пошкоджено 93 вікна, 15 дверей, до 300 кв.м. стелі, а також спортивна зала, кабінети).

Завдано пошкоджень також і 82 багатоквартирним житловим будинкам. Усі витрати на аварійно-відновлювальні роботи були профінансовані коштом бюджету Чернігівської міської територіальної громади. У шести будинках капітально відновили дахи, для відновлення решти достатньо було виконання поточних робіт.

Для допомоги постраждалим чернігівцям міська рада залучила міжнародні фонди, організувавши їх роботу під дахом єдиного центру допомоги (вони допомогали у вигляді надання легких та середніх ремонтів (заміна вікон, дверей), непродовольчими наборами, грошовою підтримкою).

Отримали допомогу і представники постраждалого бізнесу. Для цього міська влада також заручилася підтримкою Міжнародної організації з міграції (МОМ).

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Урядовий проєкт

Урядовий проєкт "Армія відновлення" на Чернігівщині 17:45

Станом на 17.09.2024 року Чернігівська область у трійці лідерів серед регіонів України по кількості виданих направлень на суспільно корисні роботи.

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів 17:43

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Юні спортсмени Чернігівщини здобули бронзу на чемпіонаті України з бойового самбо 17:33

13-15 вересня 2024 року у місті Київ проходив чемпіонат України з бойового самбо, розділ "Про-фул" по 5-ти віковим категоріям.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 13:09

Протягом минулої доби зареєстровано 38 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду, 36 пожеж. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

На Чернігівщині судитимуть агента фсб рф, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів 11:34

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини