Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 04:24:12

Відбулося засідання погоджувальної ради. Депутати Чернігівради готуються до засідання сесії

14.08.2024   09:32Агенцiя

13 серпня відбулося засідання погоджувальної ради в процесі підготовки до 42-ої (позачергової) сесії Чернігівської міської ради VIIІ, яка запланована на 16 серпня.

 До того моменту питання порядку денного будуть опрацьовані депутатськими комісіями. На розгляд сесії виноситься 63 питання, а також «Депутатські запити» та «Різне».

    – На сесію виноситься багато питань. Вони стосуються і ЗСУ, і життєдіяльності міста, і, чесно кажучи, дуже багато земельних питань, які потрібно вирішити, і дуже багато підприємців звертається щодо цього, – говорить в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. – Першочергово, традиційно предаємо обладнання нашим захисникам, які робили заявки на міську раду. Загалом на шість мільйонів гривень.

Також пропонується внести зміни до Програми розвитку освіти міста Чернігова на 2022-2024 роки.

    – Даємо право управлінню ЖКГ на об'єктах освіти робити благоустрій. Це нам потрібно, щоб на території школи №13, яка ремонтується коштом швейцарських партнерів, коштом міського бюджету зробити благоустрій і освітлення, – пояснив Ломако.

Серед питань – внесення змін і доповнень до бюджету Чернігівської міської територіальної громади на 2024 рік.

    – Прохання уважно їх подивитися на комісіях і підтримати. Там є низка важливих напрямків: школа №13, оборонні споруди, додаткові кошти для встановлення генераторів у пунктах незламності у школах, благоустрій модульного містечка на вул. В. Дрозда, ремонт дахів у школах №5 та №16 тощо, – звернув увагу депутатів в.о. міського голови.

Буде два звернення Чернігівської міської ради до Верховної Ради та Кабінету Міністрів:

    До Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України щодо зарахування до бюджетів територіальних громад податку на доходи фізичних осіб у 2025 році.
    Про звернення Чернігівської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо фінансового забезпечення діяльності Чернігівської міської військової адміністрації.

    – Перше звернення стосовно ПДФО. Минулого року рішенням Верховної Ради держава вилучила у громад частково ПДФО на напрямок оборони і військових. Але ми і далі продовжуємо допомагати військовим. При цьому у нас дуже багато робіт із підготовки до зими, підтримці інфраструктури і т.д. А також звертаємось до держави, щоб не змінювалася пропорція і 64% від ПДФО залишалося в бюджетах громад.

    І звертаємось стосовно врегулювання питання фінансування військової адміністрації. Тому що Закон говорить, що воно ведеться з двох джерел: місцевий бюджет – по місцевому самоврядуванню, державний – по воєнному стану. А Постанова Кабміну тільки на місцевий бюджет покладає. Тому ми звертаємось до Уряду – надати субвенцію на фінансування та утримання військової адміністрації у місті Чернігові, – пояснив в.о. очільника міста.

З порядком денним 42-ої (позачергової) сесії Чернігівської міської ради VIIІ скликання ознайомитися можна тут.

Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Урядовий проєкт

Урядовий проєкт "Армія відновлення" на Чернігівщині 17:45

Станом на 17.09.2024 року Чернігівська область у трійці лідерів серед регіонів України по кількості виданих направлень на суспільно корисні роботи.

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів 17:43

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Юні спортсмени Чернігівщини здобули бронзу на чемпіонаті України з бойового самбо 17:33

13-15 вересня 2024 року у місті Київ проходив чемпіонат України з бойового самбо, розділ "Про-фул" по 5-ти віковим категоріям.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 13:09

Протягом минулої доби зареєстровано 38 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду, 36 пожеж. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

На Чернігівщині судитимуть агента фсб рф, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів 11:34

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини