Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 04:18:06

Директор КП "Діловий центр" Чернігівської облради прокоментував обшуки та звинувачення правоохоронців

13.08.2024   10:45Агенцiя

Директор "Ділового центру" та депутат Чернігівської облради Олександр Кузьменко підтвердив інформацію про обшуки на комунальному підприємстві. Вони пройшли минулого тижня.

У коментарі Суспільному він розповів, що не погоджується з тим, що йому інкримінують правоохоронці, а саме: облаштування криптоферми та махінації з комунальним майном.
"Мені нічого не інкримінують, проходили тільки обшуки. Були вилучені документи. Все решта — надумане і немає під собою ніякого підґрунтя. Обладнання (для майнінгу криптовалюти, — ред.) до комунального підприємства не відноситься".
Олександр Кузьменко також заперечує інформацію поліції про те, що на балансі у "Ділового центру" понад 50 будівель. Орендну плату, каже, на комунальне майно не занижував.
    "На комунальному підприємстві дев'ять будівель, більше їх немає, це по-перше. З 2020 року всі приміщення, все майно здаються в оренду через Prozzoro. Тому в системі Prozzoro чітко визначені правила передачі майна в оренду і також законом "Про передачу комунального майна в оренду". Тому цифра в 10-15 разів (мова про занижену вартість оренди, — ред.), 50 будівель — це повна нісенітниця. Є балансова вартість будівлі, від неї розраховується квадратний метр для передачі в оренду. Все".

Зі слів керівника підприємства, на запит правоохоронців вони надали всі необхідні документи.

"Вони прийшли й показали постанову, ми виконали рішення правоохоронців. Надали всі дані, всі документи, які стосуються підприємства. Ніхто не ховав і не ховає документи. Всі працівники допомагали, ми все надали".

Щодо звинувачень в облаштуванні ферми криптовалюти Олександр Кузьменка відповів наступне:

    "Що означає незаконне? Людина чи товариство в приміщенні, яке орендує, поставило собі лічильники, обладнання і працює з серверами. В чому незаконність? Це вони так хотіли б, щоб так було, але воно насправді по-іншому (мова про правоохоронців, — ред.). Там комерційне підприємство законно підключило обладнання, лічильники. Всі, хто орендує, комунальні послуги сплачують, у нас немає проблем з користувачами. В будівлі 100 організацій, які працюють і платять гроші за електроенергію".

Керівнику КП "Діловий центр" та його спільникам поліцейські інкримінують незаконне облаштування ферми з криптовалюти, а також незаконні махінації з комунальним майном. Правоохоронці з'ясували, що керівник комунального підприємства, яке має на балансі понад 50 будівель, упродовж кількох років штучно занижував орендну плату на комунальне майно.

Як повідомляє ГУ Нацполіції у Чернігівській області, у змові з іншими посадовцями комунального підприємства, він організував здачу приміщень в оренду за штучно заниженими у 10-15 разів цінами. А саме: комунальне майно реєструвалося на аукціоні, у якому брало участь підприємство, яке зареєстровано на помічницю директора.

    "Після отримання цим підприємством майна у тимчасове користування за заниженими цінами, воно пропонувалося юридичним або фізичним особам для укладення договору суборенди по вже ринковій ціні, яка у десятки разів перевищує орендну плату, дохід від якої потрапляє до підконтрольного директора ТОВ. Отримані від незаконної оборудки з майном гроші розподілялися між всіма учасниками", — йдеться у повідомленні.

За результатами обшуків поліцейські вилучили документи "чорної" бухгалтерії, а також інші докази.

"В одному з технічних приміщень поліція виявила облаштовану майнінг-ферму криптовалюти. За інформацією слідства, директор КП створив прихований за ліфтом каскад з відеокартами та самовільно підключив його до електричної мережі комунального підприємства. Щомісяця на майнінгу криптовалюти посадовець заробляв від 1 300 доларів, тим самим завдаючи збитків комунальному підприємству на рахунках за крадену електроенергію".
 

Як коментують ситуацію в Чернігівській обласній раді
Голова Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко Суспільному розповіла, що зараз ведеться слідство. У КП "Діловий центр" вилучили частину документів по суборенді.
    "Про криптовалюту вперше чую. Частину документів по суборенді в ході розслідування у "Діловому центрі" вилучали. Це поки недоведено. Закінчиться слідство — тоді будемо говорити", — сказала Дмитренко.
Наразі зі слів Дмитренко, чиновник залишається на посаді поки його вина не буде доведена.

Останні новини Чернігівщини

Урядовий проєкт

Урядовий проєкт "Армія відновлення" на Чернігівщині 17:45

Станом на 17.09.2024 року Чернігівська область у трійці лідерів серед регіонів України по кількості виданих направлень на суспільно корисні роботи.

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів 17:43

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Юні спортсмени Чернігівщини здобули бронзу на чемпіонаті України з бойового самбо 17:33

13-15 вересня 2024 року у місті Київ проходив чемпіонат України з бойового самбо, розділ "Про-фул" по 5-ти віковим категоріям.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 13:09

Протягом минулої доби зареєстровано 38 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду, 36 пожеж. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

На Чернігівщині судитимуть агента фсб рф, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів 11:34

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини