Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 03:58:54

У першій половині 2024 року завдяки аудиторам Чернігівщини повернуто в бюджет понад 30 млн гривень

12.08.2024   12:33Агенцiя

Сьогодні на нараді Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області обговорили результативні показники роботи за І півріччя 2024 року.

    Відкрив нараду начальник Управління Олександр КОНДРАШОВ, який ознайомив присутніх про результати колегії, де підбивалися підсумки роботи Держаудитслужби та її міжрегіональних територіальних органів за шість місяців 2024 року.
У нараді взяв участь начальник Північного офісу Держаудитслужби Олексій КОРОЛЬ. Він розповів про Стратегічні напрямки трансформації та розвитку Державної аудиторської служби України на період до 2027 року.
Після чого заступник начальника управління – начальник відділу організаційної роботи Вікторія ПЕРИНСЬКА доповіла про результати роботи колективу за І півріччя 2024 року.
Вона повідомила, що за результатами проведених заходів державного фінансового контролю виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 75,1 млн грн. Ця сума у 2,5 разів перевищує відповідний показник І півріччя 2023 року.

За результатами державних фінансових аудитів встановлено факти неефективних управлінських дій, що призвели чи можуть призвести у майбутньому, до неотриманих доходів або непродуктивних витрат на загальну суму 2,4 млрд грн, що у 5 разів більше минулорічних показників.
Майже втричі більше виявлено порушень законодавства у сфері закупівель – понад 1,8 млрд грн проти 0,7 млрд грн минулого року.
За результатами ревізій та перевірок закупівель відшкодовано втрат на суму 32,1 млн грн, з них майже 10 млн грн надійшло до бюджетів коштами.
Причому на функціонування управління у І півріччі цього року з бюджету виділено 16,6 млн гривень. Тобто на кожну гривню витрат, бюджет отримує вдвічі більше від діяльності Управління.
За результатами державних фінансових аудитів впроваджено 47 пропозицій, в результаті чого відшкодовано втрат фінансових і матеріальних ресурсів внаслідок неефективних управлінських дій (рішень) або ризикових операцій в сумі майже 68 млн грн та упереджено відповідних втрат на 39,8 млн гривень.
За результатами моніторингів закупівель попереджено витрачання коштів у сфері закупівель у 74 випадках на суму 862,6 млн гривень, з них:
відмінено 15 процедур на суму 227,2 млн гривень;
розірвано 59 договорів на суму 635,4 млн гривень.
На нараді також обговорили питання якості проведення заходів державного фінансового контролю, в ході якого заступник начальника управління – начальник відділу контролю в галузі оборони, в правоохоронних органах та органах влади Олена ЛИПНЕВИЧ висловила низку зауважень до якості організації та проведення контрольних заходів.
Підбиваючи підсумки наради, Олександр КОНДРАШОВ визначив окремі напрямки роботи, по яких необхідно вжити додаткових заходів для покращення результативності та ефективності діяльності, недопущення недоліків та прорахунків в роботі.


Пресслужба Управління Північного офісу
Держаудитслужби в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Урядовий проєкт

Урядовий проєкт "Армія відновлення" на Чернігівщині 17:45

Станом на 17.09.2024 року Чернігівська область у трійці лідерів серед регіонів України по кількості виданих направлень на суспільно корисні роботи.

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів 17:43

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Юні спортсмени Чернігівщини здобули бронзу на чемпіонаті України з бойового самбо 17:33

13-15 вересня 2024 року у місті Київ проходив чемпіонат України з бойового самбо, розділ "Про-фул" по 5-ти віковим категоріям.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 13:09

Протягом минулої доби зареєстровано 38 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду, 36 пожеж. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

На Чернігівщині судитимуть агента фсб рф, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів 11:34

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини