Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 04:09:56

З 31 липня по 2 серпня у Києві відбувся тренінг «Протидії дезінформації та стратегічні комунікації» для держслужбовців Чернігівської та Сумської областей

07.08.2024   09:35Агенцiя

З учасниками тренінгу працювали експерти Центру стратегічних комунікацій, а також запрошені зовнішні експерти.

    З вітальним словом до учасників тренінгу звернувся керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей: «Ми переконані, що саме ви є головним фільтром, щоб шкідлива інформація не поширювалась далі до наших громадян у регіонах. Від вас залежить інформаційна безпека держави. Ми сподіваємося, що наша з вами співпраця не закінчиться лише сьогоднішнім заходом. Віримо у підтримку цієї комунікації надалі, оскільки зворотний зв’язок важливий для роботи Центру стратегічних комунікацій. Давайте разом покращувати нашу українську інформаційну безпеку».

    На важливості в розумінні стратегічних комунікацій наголосив заступник голови Чернігівської ОВА Іван Ващенко: «Сфера інформаційної діяльності та комунікацій — це завжди простими словами про складні речі, не враховуючи багато підводних каменів. Стратегічні комунікації — це складніший вузол, якщо місія зрозуміла ще на початку, то розібратися з візією в умовах сьогодення — це ще та задача. Але я впевнений, що під час цього тренінгу ви більш ніж впораєтесь з цією задачею. І я також впевнений, що навчання з протидії дезінформації буде наповнене практичними прикладами, тому що ворог дуже підступний і не втрачає можливості щоразу насичувати наш інформаційний простір різними маніпуляціями та дезінформацією».

    Навчання державних комунікаційників є справою надзвичайного значення для забезпечення стійкості. На цьому акцентувала керівниця з комунікацій групи проєктів кризового реагування UNDP в Україні Валентина Аксьонова: «ПРООН системно працює над  підтримкою  інформаційної стійкості України задля підвищення спроможності уряду та населення реагувати на кризові ситуації і для підтримки процесів відновлення.  За фінансування уряду Японії ПРООН надає потужну підтримку уряду на всіх рівнях, як в навчанні зі стратегічних та кризових комунікацій, підвищенні спроможності боротьби з дезінформацією, так і в розвитку фундаменту інформаційної стійкості держави – медіаграмотності населення. Серед цього комплексу заходів – навчання державних комунікаційників усіх рівнів є дуже важливим елементом у забезпечення стійкості і ми раді можливості підтримувати наших партнерів Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки і Міністерство культури та інформаційної політики  в цій роботі».

    Про важливість використання отриманих навичок у роботі розповіла Вікторія Зражевська, керівниця тренінгового напрямку Центру стратегічних комунікацій, модераторка тренінгу: «Ми в Центрі стратегічних комунікацій системно працюємо з областями. Це вже не перший наш такий тренінг. Ми дуже сподіваємось, що він стане для вас цікавий та в першу чергу корисний, і ви зможете використовувати всі набуті знання і навички у вашій професійній роботі».

Протягом трьох днів учасники тренінгу змогли отримати знання у поняттях стратегічних комунікацій та комунікаційних стратегій і дізнатись про різницю між ними. Ознайомились з таким елементом стратегічних комунікацій, як протидія дезінформації і їх роллю в управлінні державою. Окремий день був присвячений кризовим комунікаціям та напрацюванню плану кризових комунікацій  на потенційні загрози.

Також команда тренерів відпрацювала з учасниками і практичні навички: ідентифікацію неправдивої інформації, користування сучасними інструментами для її перевірки, формування контрнаративів, підготовку спростувань тощо.

    "На тренінг я їхала із задоволенням. Організація на вищому рівні. Здобуті знання обов'язково знадобляться в подальшій роботі. Насамперед це комунікація, а комунікація у нас – все життя. Дякую організаторам за тренінг", – поділилася в.о. начальника відділу забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування Прилуцької РДА Олена Горбач.

    "Спікери компетентні, цікаві. Все просто, легко", – каже начальник відділу юридично-кадрової та організаційної роботи Новобілоуської сільської ради  Наталія Сокирко.

Тренінг організовано Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України та UNDP в Україні за фінансування уряду Японії.
 

За повідомленнями Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
та Чернігівської районної державної адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Урядовий проєкт

Урядовий проєкт "Армія відновлення" на Чернігівщині 17:45

Станом на 17.09.2024 року Чернігівська область у трійці лідерів серед регіонів України по кількості виданих направлень на суспільно корисні роботи.

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів 17:43

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Юні спортсмени Чернігівщини здобули бронзу на чемпіонаті України з бойового самбо 17:33

13-15 вересня 2024 року у місті Київ проходив чемпіонат України з бойового самбо, розділ "Про-фул" по 5-ти віковим категоріям.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 13:09

Протягом минулої доби зареєстровано 38 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду, 36 пожеж. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

На Чернігівщині судитимуть агента фсб рф, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів 11:34

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини