Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 04:06:52

Співпраця Чернігова та Сен-Дені: другий рік поспіль чернігівські діти відпочивають у Франції

06.08.2024   18:52Агенцiя

Група чернігівських дітей цього літа, в рамках партнерства між Черніговом та Сен-Дені (Франція), відпочивала на березі Атлантичного океану, а також відвідала німецьке місто Гера. Хлопці і дівчата з родин військових та числа вразливих категорій другий рік поспіль мають можливість відвідати Францію.

Цьогоріч програма включала відпочинок у пансіонаті на березі Атлантичного океану, різноманітні спортивні та культурні заходи, відвідування туристичних локацій. Після чого діти також здійснили візит до міста Гера (Німеччина), яке є містом-побратимом Сен-Дені.

Приймаюча сторона взяла на себе всі витрати.

    – Ця програма відбувається за підтримки програми «Європейський прихисток». Ми дуже раді, що є така можливість для наших дітей, відвідати європейські країни, – зазначає начальниця відділу міжнародних відносин та інвестицій Чернігівської міської ради Наталія Хольченкова.

Дітей супроводжували вчителі англійської та французької мов, аби в процесі спілкування дітей, допомогти їм налагодити комунікацію.

Нагадаємо, що Чернігів розвиває партнерство із Сен-Дені з 2023 року. У липні 2024-го в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако, на запрошення мера Метью Анотіна, здійснив візит до цього міста. Під час офіційного спілкування були налагоджені діалоги з питань допомоги нашому місту у сфері освіти та теплогенерації.

Також Олександр Ломако подякував очільнику Сен-Дені за те, що другий рік поспіль вони організовують оздоровлення для чернігівських дітей з родин військових та числа вразливих категорій.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Урядовий проєкт

Урядовий проєкт "Армія відновлення" на Чернігівщині 17:45

Станом на 17.09.2024 року Чернігівська область у трійці лідерів серед регіонів України по кількості виданих направлень на суспільно корисні роботи.

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів 17:43

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Юні спортсмени Чернігівщини здобули бронзу на чемпіонаті України з бойового самбо 17:33

13-15 вересня 2024 року у місті Київ проходив чемпіонат України з бойового самбо, розділ "Про-фул" по 5-ти віковим категоріям.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 13:09

Протягом минулої доби зареєстровано 38 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду, 36 пожеж. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

На Чернігівщині судитимуть агента фсб рф, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів 11:34

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини