Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 04:15:17

єРобота на Чернігівщині: грантові програми для бізнесу від служби зайнятості

01.08.2024   15:23Агенцiя

У поточному році 89 мешканців Чернігівщини стали переможцями за грантовою програмою «Власна справа» урядового проєкту єРобота.

Також цьогоріч схвалено 5 бізнес-ідей за програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей».
Загальна сума фінансової підтримки від держави склала 23,6 млн грн. Схвалені бізнес-проєкти передбачають створення в області більше 200 робочих місць у різних сферах діяльності, а це і заклади торгівлі та харчування, квіткові, швейні майстерні, освітні, медичні, розважальні студії, СТО та автомийки тощо.

Нагадаємо:
Служба зайнятості супроводжує 2 грантові програми урядового проєкту єРобота.
За програмою «Власна справа», яка діє з липня 2022 року, можна отримати мікрогрант у розмірі від 50 до 250 тис. грн. Ще одна програма «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» стартувала у квітні 2023 р. та за якою учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни можуть отримати грант на бізнес до 1 млн грн, а члени їх сімей – до 500 тис. грн.  
Обов’язковою умовою для грантоотримувачів є створення нових робочих місць (від 1-го до 4-х) в залежності від суми фінансової підтримки. Повернення коштів відбувається за рахунок фактичної сплати встановлених чинним законодавством податків та зборів за працевлаштованих осіб.

Віднедавна за програмою «Власна справа» громадяни, які зобов’язуються зареєструватися як ФОП, можуть отримати мікрогрант у розмірі 75 тис. грн  і їм не обов’язково створювати робочі місця. Відповідні зміни, які набули чинності 4 травня поточного року, спрямовані на розширення доступу до фінансування та спрощення процедури отримання коштів.
Аби стати учасником програми, необхідно подати заяву та бізнес-план через портал Дія https://is.gd/KT7RoW, отримати позитивну оцінку ділової репутації «Ощадбанком», пройти  онлайн-співбесіду з фахівцями обласного центру зайнятості та дочекатися остаточного рішення Державного центру зайнятості.

 

Підготувала Світлана Шеремет

Останні новини Чернігівщини

Урядовий проєкт

Урядовий проєкт "Армія відновлення" на Чернігівщині 17:45

Станом на 17.09.2024 року Чернігівська область у трійці лідерів серед регіонів України по кількості виданих направлень на суспільно корисні роботи.

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів 17:43

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Юні спортсмени Чернігівщини здобули бронзу на чемпіонаті України з бойового самбо 17:33

13-15 вересня 2024 року у місті Київ проходив чемпіонат України з бойового самбо, розділ "Про-фул" по 5-ти віковим категоріям.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 13:09

Протягом минулої доби зареєстровано 38 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду, 36 пожеж. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

На Чернігівщині судитимуть агента фсб рф, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів 11:34

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини