Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 04:02:06

На пляжі «Золотий берег» та біля «Ялівщини» купатися заборонено: якість води відкритих водойм не відповідає гігієнічним нормам

01.08.2024   14:52Агенцiя

У ході здійснення моніторингу об’єктів навколишнього середовища при дослідженні проб води річок Десна та Стрижень виявлено перевищення нормативного індексу лактозопозитивних кишкових паличок.

У ході здійснення моніторингу об’єктів навколишнього середовища при дослідженні проб води річок Десна та Стрижень, повторно відібраних 15 липня на пляжі «Золотий берег» та у зоні відпочинку населення у районі «Ялівщина», було встановлено їх невідповідність вимогам «Гігієнічні нормативи якості води водних об’єктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення», затверджених наказом МОЗ України від 02.05.2022 р. № 721, за мікробіологічними показниками – перевищення нормативного індексу лактозопозитивних кишкових паличок (ЛКП), а саме:

    р. Десна пляж «Золотий берег» – у 2,1 рази (21 000 в 1 дм куб. при нормативному значенні 10000 в 1 дм куб.);
    р. Стрижень у зоні відпочинку «Ялівщина» – у 1,24 рази (6 200 в 1 дм куб. при нормативному значенні 5000 в 1 дм куб.).

Отримані результати лабораторних досліджень якості води водойм свідчать про продовження існування передумов для зростання інфекційної захворюваності жителів міста внаслідок використання даних місць відпочинку.

При цьому, якість проби води р. Стрижень, у зоні відпочинку в районі вул. Курсанта Єськова, відповідає нормативним вимогам за мікробіологічними показниками: індекс ЛКП не перевищує нормативне значення, патогенна мікрофлора відсутня.

Враховуючи вищевикладене та керуючись Водним кодексом України та Законом України «Про систему громадського здоров’я», з метою недопущення спалахів інфекційних хвороб, пов’язаних з водним фактором передачі, Чернігівський міськрайонний відділ ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» звертається до мешканців міста з проханням взяти до уваги отримані результати лабораторних досліджень води відкритих водойм, а також за можливості не використовувати місця масового відпочинку населення – р. Десна пляж «Золотий берег» та р. Стрижень у зоні відпочинку «Ялівщина».

Пресслужба міської ради за повідомленням ЧМРВ ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗ України»
 

Останні новини Чернігівщини

Урядовий проєкт

Урядовий проєкт "Армія відновлення" на Чернігівщині 17:45

Станом на 17.09.2024 року Чернігівська область у трійці лідерів серед регіонів України по кількості виданих направлень на суспільно корисні роботи.

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів 17:43

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Юні спортсмени Чернігівщини здобули бронзу на чемпіонаті України з бойового самбо 17:33

13-15 вересня 2024 року у місті Київ проходив чемпіонат України з бойового самбо, розділ "Про-фул" по 5-ти віковим категоріям.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 13:09

Протягом минулої доби зареєстровано 38 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду, 36 пожеж. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

На Чернігівщині судитимуть агента фсб рф, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів 11:34

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини