Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 03:51:49

Медики Чернігівщини отримали комплекти амуніції від міжнародних партнерів

01.08.2024   12:04Агенцiя

Вдалося це зробити завдяки ефективній співпраці Центру громадського здоровʼя МОЗ України та благодійної організації «100% Життя».

153 бронежилета III класу захисту і 62 шолома класу IIIA для закладів охорони здоров’я регіону закуплено коштом Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Додатковий захист стане в нагоді зокрема екстреній медичній допомозі області, що виїздить на виклики у зони обстрілів.

Окрім Чернігівської області, гуманітарну допомогу від іноземних партнерів доставлять ще у 13 областей та Київ. Загалом це 1710 бронежилетів III класу захисту та 1600 касок класу IIIA.

За словами Марії Карчевич, заступниці Міністра охорони здоровʼя, допоки російські терористи продовжують щоденно завдавати підлі удари по медичних закладах та автівках «швидкої», нова реальність диктує, що в будь-який момент звичний образ медика у білому халаті вимушено може доповнити бронежилет та каска.

    «Це необхідний мінімум, який може врятувати життя людини, яка щоденно рятує життя інших та відважно здійснює свою місію. Ми щиро вдячні партнерам за підтримку українських медичних працівників!», – наголосила вона.

Ольга Гвоздецька, в. о. заступника генерального директора Центру громадського здоровʼя МОЗ України пояснює, що розподіл амуніції є завершенням процесу, який організував Центр громадського здоровʼя МОЗ України за кошти гранту Глобального фонду – захист було ретельно перевірено, кожна одиниця сертифікована і маркована. Ці бронежилети та каски дозволять захистити життя і здоровʼя медиків та соціальних працівників, які ризикують власними життями заради порятунку інших.

    «Дуже важливо, що благодійні організації можуть допомагати державі захищати лікарів та медичних працівників. БО "100% Життя" закупили, доставили та передали бронежилети, і це гарний приклад, як можна використовувати нашу експертизу та інфраструктуру швидко і якісно. Ми і надалі є надійним партнером Міністерства охорони здоров’я та держави», – говорить Дмитро Шерембей, голова координаційної ради БО "100% Життя".

Закупівля комплектів амуніції здійснена з метою реалізації програми «Прискорення прогресу у зменшенні тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції в Україні», що реалізується за кошти гранту Глобального фонду.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Урядовий проєкт

Урядовий проєкт "Армія відновлення" на Чернігівщині 17:45

Станом на 17.09.2024 року Чернігівська область у трійці лідерів серед регіонів України по кількості виданих направлень на суспільно корисні роботи.

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів 17:43

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Юні спортсмени Чернігівщини здобули бронзу на чемпіонаті України з бойового самбо 17:33

13-15 вересня 2024 року у місті Київ проходив чемпіонат України з бойового самбо, розділ "Про-фул" по 5-ти віковим категоріям.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 13:09

Протягом минулої доби зареєстровано 38 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду, 36 пожеж. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

На Чернігівщині судитимуть агента фсб рф, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів 11:34

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини