Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 18 жовтня, 05:48:51

У м. Бахмач поліцейські затримали чоловіка, який погрожував підірвати будинок

19.07.2024   13:42Агенцiя

Співробітники відділення № 1 (м. Бахмач) Ніжинського районного управління поліції разом з поліцейськими вибухотехнічної служби завадили агресивним намірам громадянина.

У зловмисника вилучено 2,4 кг тротилу. Самого горе-підривника поліцейські затримали до ізолятора тимчасового тримання.

Вдень 18 липня на спецлінію поліції «102» зателефонував громадянин, який назвався мешканцем м. Бахмач Ніжинського району. Чоловік заявив, що має образу на рідних і готовий підірвати будинок разом з усіма, хто всередині. Не пошкодує навіть малих дітей. Начебто, має для цього достатньо засобів, і все уже замінував.

За вказаною заявником адресою негайно виїхали групи реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна-група, було викликано фахівців відділу вибухотехнічної служби обласної поліції. Правоохоронці вжили всіх передбачених заходів для недопуску сторонніх осіб на ймовірно небезпечну відстань до місця події.

В ході подальшої перевірки та спілкування з явно неадекватним заявником поліцейські встановили, що 37-річний чоловік справді має чимало тротилу, проте мінування не проводив.

Поліцейські вилучили у зловмисника 12 тротилових шашок по 200 грамів кожна, загальною вагою 2,4 кг. Походження вибухівки встановлюється.

у м. бахмач поліцейські затримали чоловіка, який погрожував підірвати будинок

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Ніжинської окружної прокуратури відкрили кримінальне провадження:

    за ч. 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками);
    за ч. 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Згідно з тяжчою зі статей, зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області





 

Останні новини Чернігівщини

Модульна клініка первинної медичної допомоги днями запрацює у Кіптівській громаді 17:02

Її дещо раніше встановили у селі Чемер у рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Нові гранти для молоді

Нові гранти для молоді 16:58

Ще більше можливостей для бізнесу з оновленою грантовою програмою Власна справа /грант/, яку адмініструє Державна служба зайнятості!

Очільниця

Очільниця "Слуги народу" Олена Шуляк: Важливо, щоб ветерани мали місце в політиці – на національному, регіональному та місцевому рівнях 14:18

На перших післявоєнних виборах ветерани повинні мати можливість балотуватися і в парламент, і на місцевих виборах – Олена Шуляк

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 17 чернігівців, за знищене – троє містян 12:00

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 16 жовтня затвердив чергові рішення комісій із розгляду питань щодо надання компенсацій за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання 11:11

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.