Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 8 вересня, 03:00:52

Чернігівські медійники навчалися використовувати інструменти штучного інтелекту

16.07.2024   14:55Агенцiя

Друга група чернігівських медійників пройшла тренінг “Використання ШІ у роботі локальних медіа: базовий рівень”, який 13 - 14 липня організував регіональний хаб Інституту масової інформації “Медіабаза Чернігів”.

Експерт з цифрової безпеки в Nadiyno.org Павло Бєлоусов радить користуватися платною версією ChatGPT, адже є можливість не лише працювати із текстовими матеріалами, а й файлами (картинками, документами, таблицями). Окрім того, в платній версії можна створити свій власний “чат-бот” ChatGPT та підлаштувати його виключно під свої потреби.
До прикладу, у вкладці Knowledge можна поділитися зі штучним інтелектом найкращими своїми статтями і тим самим навчити ChatGPT писати статті у вашому стилі та подачі. Єксперт наголошує на тому, що ChatGPT можна натренувати так, щоб перевірити, чи написати ШІ-текст буде вкрай важко.
Також Павло Бєлоусов порадив інші сервіси штучного інтелекту:
 Claude - той самий ChatGPT, але працює на іншій моделі;
 Gemini (версія від Google);
 ZeroGPT – можна перевірити текст на використання у ньому штучного інтелекту;
 Pinpoint – дозволяє медійникам працювати із великою кількістю текстів та допомагає розшифровувати відео- та аудіофайли;
 Vizard – можна завантажувати аудіо для розшифровки.
 Рerplexity – можна використовувати у своїх матеріалах у якості бази знань.
Керівник регіонального хабу Інституту масової інформації “Медіабаза Чернігів” Павло Пущенко зауважив, що тема використання інструментів штучного інтелекту в роботі медіа виявилась настільки актуальною серед чернігівських медійників, що довелося замість одного тренінгу проводити два:
“Ми отримали близько трьох десятків зголошень на навчання по ШІ. Тому вирішили організувати дві групи для занять. Адже практичний підхід до проведення тренінгів передбачає індивідуальну увагу до кожного учасника, тому з великою групою працювати немає можливості.”
Захід відбувся за підтримки Посольства США в рамках реалізації проєкту  “Підтримка діяльності локальних медіа Чернігівської області”.
Нагадаємо, що перший практикум для чернігівських журналістів  з використання ШІ відбувся 29-30 червня 2024 року.


 

Останні новини Чернігівщини

Прилуцькі поліцейські розшукали трьох зниклих дітей у Київській області 17:51

Усю ніч співробітники Прилуцького районного відділу поліції встановлювали місце знаходження двох хлопчиків 12 та 8 років та 10- річної дівчики, які зникли ввечері. Дітей знайшли на світанку у сусідній області живими та неушкодженими.

Верстатник, слюсар, водій … Жінки Чернігівщини освоюють чоловічі професії 17:40

Таку тенденцію останнім часом спостерігають у службі зайнятості. На початок вересня на Чернігівщині налічувалось близько 5 тисяч офіційних безробітних (4,8 тис.), серед яких майже 80 % жінок.

“Українське сценічне вбрання. Смарагдова віднова” 12:17

Всіх, хто цікавиться історією української культури — у широкому розумінні — 5 вересня 2024 року запросили до мистецької дискусії Академічний ансамбль пісні і танцю “Сіверські клейноди” та балетмейстер, дослідник-етнограф, автор серії книг про історію народного танцю і костюму Костянтин Богомаз.

Складні часи вимагаються рішучих дій: як розвивається бізнес на Прилуччині 10:10

Наразі весь бізнес Чернігівщини – прикордонного деокупованого регіону – переживає не найкращі часи. Прилуцький район – не виняток з-поміж п’яти, адже будь-який розвиток потребує інвестицій, іншими словами – надто ризикових рішень під час війни.

 Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань

Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань 10:09

305 медиків з 28 центрів первинної медико-санітарної допомоги, що обслуговують мешканців 49 територіальних громад Чернігівщини, пройшли навчальну програму з профілактики та раннього виявлення раку.