Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 8 вересня, 02:27:52

День Української Державності: в Чернігові вшанували пам'ять полеглих за свободу та незалежність

16.07.2024   09:45Агенцiя

Україна – молода країна з тисячолітньою історією. Наша державність – це українці, які будують країну, а також щоденно жертвують собою заради перемоги над ворогом та майбутнього нашої держави.

Цього року вже втретє День Української Державності відзначається 15 липня – у день вшанування пам’яті видатного державотворця Князя Володимира Великого та у День Хрещення Київської Руси-України.

З цієї нагоди та з метою вшанування всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава, сьогодні в Чернігові відбувся пам’ятний захід. До участі долучились, зокрема перший заступник голови ОДА Костянтин Мегем, заступниця голови ОДА Жанна Шерстюк, представники ОК «Північ».

Присутні вшанували пам'ять полеглих за свободу та незалежність хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника Борцям за волю та незалежність України.

Молебень за Україну, українських воїнів та народ звершив секретар Чернігівської єпархії Православної Церква України отець Роман.

Також сьогодні відбулось покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, меморіальної стели Героям Небесної сотні та меморіальної стели загиблим воїнам.
 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Прилуцькі поліцейські розшукали трьох зниклих дітей у Київській області 17:51

Усю ніч співробітники Прилуцького районного відділу поліції встановлювали місце знаходження двох хлопчиків 12 та 8 років та 10- річної дівчики, які зникли ввечері. Дітей знайшли на світанку у сусідній області живими та неушкодженими.

Верстатник, слюсар, водій … Жінки Чернігівщини освоюють чоловічі професії 17:40

Таку тенденцію останнім часом спостерігають у службі зайнятості. На початок вересня на Чернігівщині налічувалось близько 5 тисяч офіційних безробітних (4,8 тис.), серед яких майже 80 % жінок.

“Українське сценічне вбрання. Смарагдова віднова” 12:17

Всіх, хто цікавиться історією української культури — у широкому розумінні — 5 вересня 2024 року запросили до мистецької дискусії Академічний ансамбль пісні і танцю “Сіверські клейноди” та балетмейстер, дослідник-етнограф, автор серії книг про історію народного танцю і костюму Костянтин Богомаз.

Складні часи вимагаються рішучих дій: як розвивається бізнес на Прилуччині 10:10

Наразі весь бізнес Чернігівщини – прикордонного деокупованого регіону – переживає не найкращі часи. Прилуцький район – не виняток з-поміж п’яти, адже будь-який розвиток потребує інвестицій, іншими словами – надто ризикових рішень під час війни.

 Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань

Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань 10:09

305 медиків з 28 центрів первинної медико-санітарної допомоги, що обслуговують мешканців 49 територіальних громад Чернігівщини, пройшли навчальну програму з профілактики та раннього виявлення раку.