Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 18 жовтня, 05:06:50

Інформація про погіршення води поверхневих водойм

16.07.2024   09:11Агенцiя

ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» звертає увагу населення міста Чернігів на різке погіршення безпечності води в річках Десна (район пляжу «Золотий берег») та Стрижень (район «Ялівщина» та вул. Курсанта Єськова), які є традиційними місцями відпочинку.

При проведенні моніторингових досліджень проб води встановлено їх невідповідність вимогам «Гігієнічні нормативи якості води водних об’єктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення», затверджених наказом МОЗ України від 02.05.2022 р. № 721, за мікробіологічними показниками.

Показник мікробного забруднення води водойм - індекс лактозопозитивних кишкових паличок (ЛКП) - перевищує гігієнічні вимоги:

    р. Десна пляж «Золотий берег» - у 7 разів;
    р. Стрижень у зоні відпочинку «Ялівщина» – у 2,6 рази;
    р. Стрижень у районі вул. Курсанта Єськова – у 1,2 рази.

Це може бути небезпечним для здоров’я мешканців міста та створює сприятливі умови для зростання інфекційної захворюваності жителів міста.

У зв’язку з цим населенню міста рекомендується тимчасово утриматись від купання у річках Десна і Стрижень та від використання річкової води для інших побутових потреб.

За повідомленням Чернігівського обласного центру
контролю та профілактики хвороб МОЗ України

Останні новини Чернігівщини

Модульна клініка первинної медичної допомоги днями запрацює у Кіптівській громаді 17:02

Її дещо раніше встановили у селі Чемер у рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Нові гранти для молоді

Нові гранти для молоді 16:58

Ще більше можливостей для бізнесу з оновленою грантовою програмою Власна справа /грант/, яку адмініструє Державна служба зайнятості!

Очільниця

Очільниця "Слуги народу" Олена Шуляк: Важливо, щоб ветерани мали місце в політиці – на національному, регіональному та місцевому рівнях 14:18

На перших післявоєнних виборах ветерани повинні мати можливість балотуватися і в парламент, і на місцевих виборах – Олена Шуляк

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 17 чернігівців, за знищене – троє містян 12:00

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 16 жовтня затвердив чергові рішення комісій із розгляду питань щодо надання компенсацій за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання

Хотів купити ноутбук, а втратив 16 тисяч: поліція радить оплачувати покупки тільки після отримання 11:11

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок в соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.