Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 8 вересня, 02:39:09

Чернігівські поліцейські розкрили крадіжку грошей з втраченої банківської картки

12.07.2024   13:48Агенцiя

Оперативники Чернігівського райуправління поліції викрили зловмисницю, яка привласнила знайдену банківську картку, а потім викрала з неї 180 тисяч гривень.

Днями до Чернігівського райуправління поліції звернулася 76-річна місцева мешканка з проханням про допомогу у встановленні особи, яка витратила гроші із загубленої банківської карти.

Потерпіла пояснила поліцейським, що кілька років тому виїхала за кордон. Свою банківську картку, на яку надходили пенсійні виплати, залишила дорослому онукові. Але нещодавно дізналася, що онук загубив картку півтора роки тому. Весь цей час на рахунок продовжували надходити гроші, і хтось їх витрачав. Загалом потерпіла втратила таким чином 180 тисяч гривень.

В результаті проведених оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особу зловмисниці – 29-річної чернігівки. З’ясувалося, що вони знайомі з онуком заявниці і якось чоловік розраховувався за продукти у присутності зловмисниці, тож вона дізналася пін-код. Чоловік бував у неї в гостях і загубив там банківську картку. Тож жінка вирішила розпорядитися нею на власний розсуд.

Зловмисниця зізналася у скоєному та надала правдиві свідчення.

Слідчий поліції відкрив кримінальне провадження за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, скоєна в умовах воєнного стану).

Поліція вкотре нагадує громадянам: якщо ви втратили свою банківську картку або у вас її викрали, негайно заблокуйте рахунок. Це можна зробити в інтернет-банкінгу чи зателефонувавши на «гарячу лінію» банківської установи, або ж особисто прибути до відділення банку.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області
чернігівські поліцейські розкрили крадіжку грошей з втраченої банківської картки

Останні новини Чернігівщини

Прилуцькі поліцейські розшукали трьох зниклих дітей у Київській області 17:51

Усю ніч співробітники Прилуцького районного відділу поліції встановлювали місце знаходження двох хлопчиків 12 та 8 років та 10- річної дівчики, які зникли ввечері. Дітей знайшли на світанку у сусідній області живими та неушкодженими.

Верстатник, слюсар, водій … Жінки Чернігівщини освоюють чоловічі професії 17:40

Таку тенденцію останнім часом спостерігають у службі зайнятості. На початок вересня на Чернігівщині налічувалось близько 5 тисяч офіційних безробітних (4,8 тис.), серед яких майже 80 % жінок.

“Українське сценічне вбрання. Смарагдова віднова” 12:17

Всіх, хто цікавиться історією української культури — у широкому розумінні — 5 вересня 2024 року запросили до мистецької дискусії Академічний ансамбль пісні і танцю “Сіверські клейноди” та балетмейстер, дослідник-етнограф, автор серії книг про історію народного танцю і костюму Костянтин Богомаз.

Складні часи вимагаються рішучих дій: як розвивається бізнес на Прилуччині 10:10

Наразі весь бізнес Чернігівщини – прикордонного деокупованого регіону – переживає не найкращі часи. Прилуцький район – не виняток з-поміж п’яти, адже будь-який розвиток потребує інвестицій, іншими словами – надто ризикових рішень під час війни.

 Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань

Сімейні лікарі Чернігівщини покращують навички із ранньої діагностики онкологічних захворювань 10:09

305 медиків з 28 центрів первинної медико-санітарної допомоги, що обслуговують мешканців 49 територіальних громад Чернігівщини, пройшли навчальну програму з профілактики та раннього виявлення раку.